Washington Post: NSA poate inregistra toate apelurile telefonice dintr-o tara

nasa

Agentia americana de informatii NSA are capacitatea tehnica de a inregistra toate apelurile telefonice efectuate pe teritoriul unei tari si de a decripta aceste conversatii la o luna dupa ce au avut loc, potrivit noilor dezvaluiri ale lui Edward Snowden publicate marti de Washington Post.

Washington Post scrie marti, pe baza documentelor furnizate de fostul angajat NSA refugiat in Rusia, ca programul, denumit MYSTIC, a fost lansat in 2009 si a ajuns la capacitate maxima in 2011, avand drept tinta o anumita tara, informeaza AFP.

Ziarul a precizat ca, la solicitarea autoritatilor americane, publicatia nu a dorit sa dezvaluie o serie de detalii care ar fi permis identificarea tarii in care aceste sistem este in prezent utilizat sau a tarilor care ar fi putea fi vizate.

Unul din instrumentele programului permite „recuperarea inregistrarilor care nu pareau a fi de interes in momentul apelului initial”, explica documente oficiale mentionate de ziar. Proiectul initial al programului prevedea inregistrarea „tuturor conversatiilor” dintr-o tara si pastrarea lor timp de o luna, precizeaza documentele.

Daca informatia se va dovedi exacta, acest program ar fi cel mai puternic pe care il detine agentia pentru ca permite NSA sa intercepteze toate apelurile telefonice dintr-o tara. (sursa ziare.com)loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *