Vladimir Putin ii jigneste pe homosexuali cu un mesaj ca in piesa celor de la Pink Floyd: „Lasati copiii in pace!”

Vladimir Putin

Presedintele rus, Vladimir Putin, sustine ca homosexualii nu ar trebui sa se teama ca vor fi urmariti la Jocurile Olimpice de la Soci din februarie, insa a avertizat aceasta comunitate ca trebuie „sa lase copiii in pace”.

„Nu vom interzice nimic si nu vom aresta pe nimeni. La noi nu exista responsabilitate (penala) pentru astfel de relatii, contrar altor tari ale lumii„, a declarat Putin, citand unele state din Statele Unite, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile ruse.

„Puteti sa stati linistiti si relaxati, dar lasati copiii in pace”, a adaugat el in cadrul intalnirii de la Socicu tineri voluntari din diverse tari, care vor participa la primirea invitatilor la Jocurile Olimpice, din perioada 7-23 februarie, in acest oras din sudul Rusiei.

„La noi nu exista interdictie pentru forme netraditionale de relatii sexuale„, expresie folosita in Rusia pentru a califica homosexualii, a subliniat Putin. „La noi, propaganda homosexuala si pedofilia sunt interzise. Tin sa insist asupra acestui lucru„, a adaugat el.

O lege care pedepseste „propaganda” homosexuala in fata minorilor cu amenzi si inchisoare a fost promulgata in iunie de Vladimir Putin. Acest text controversat a provocat critici vehemente, in special in Occident, si apeluri la boicotarea Jocurilor Olimpice de la Soci.

Aparatorii cauzei homosexuale se tem ca formularea imprecisa a acestei legi va fi folosita pentru a interzice orice eveniment organizat de homosexuali.

Comisarul european pentru Afaceri interne, Cecilia Malmström, s-a declarat „preocupata” de acest text, care risca sa antreneze „noi atingeri aduse drepturilor reprezentantilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transexuali)”, a declarat ea la incheierea unei intalniri cu ministrul Justitiei, Aleksandr Konovalov, potrivit agentiei Interfax.

Homosexualitatea era considerata in Rusia pana in 1993 infractiune pasibila cu opt ani de inchisoare si boala mentala pana in 1999. Populatia rusa ramane in mare parte ostila homosexualilor, potrivit sondajelor de opinie.

Un actor nationalist rus controversat, Ivan Ohlobistin, care a fost o vreme preot ortodox, a publicat recent pe contul sau de Twitter o scrisoare deschisa in care ii cere lui Vladimir Putin sa reintroduca incriminarea homosexualitatii si organizarea unui referendum pe acest subiect.  Sursa: aiciloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *