VISUL AMERICAN, S-A TERMINAT! America capitalistă, de la datorie la săracie

americandream

Somajul creste la cote inimaginabile in America. Peste 102 milioane de americani cu virsta de incadrare in cimpul muncii, nu au un loc de munca, asta este realitatea capitalista a SUA. In acest moment, considerati oficial someri, sint numai 11 milioane de americani, dar numarul lor este in realitate cu peste 91 de milioane. Numarul acestor americani cu virsta de munca, care nu au un loc de munca, este cu 27 de milioane mai mare in 2013 decit in anul 2000. 1. Procentul de americani cu virsta legala de munca a ajuns in Octombrie 2013 la 58,3%, o scadere masiva fata de 2008, cind se inregistrau 63%. Deci cum se poate deduce economic ca somajul a scazut? Cine ii plateste sau cum se descurca in viata acei oameni ?

Peste 150 de milioane de americani sunt, fie saraci sau cu un venit minim. Prapastia intre saraci si bogati este la un nivel nemaintilnit vreodata in istoria SUA . Jumatate dintre elevi americani provin din familii cu venituri minime, existentiale si saracie declarata. Mai multe de jumatate dintre muncitorii celei mai mari retele de magazine cu amanuntul de pe glob, Walmart, cistiga sub 25.000 de dolari pe an, ceea ce reprezinta o cifra apropiata de pragul de saracie, daca ne gindim la un nivel al chiriei la bloc, in jurul a 1.000 de dolari pe luna, la benzina, asigurare la masina, loan la masina, cheltuieli curente pentru casa si intretinere si altele, nemairaminind pentru mincare aproape nimic.

Venitul pe gospodarie americana a scazut constant in ultimii cinci ani si continua sa fie in declin vizibil. Unul din patru americani au un venit de 10 dolari pe ora, ceea ce reprezinta o mizerie de salariu din care nu se poate face nimic la preturile actuale.
Peste 20% dintre americani au intimpinat probleme grave in a cumpara mincare pentru familiile lor in ultimul an pe o anumita perioada.
Una din cinci gospodarii americane sint bazate pe hrana pe cartele guvernamentale. Unul din 50 de americani maninca pe cartele guvernamentale in cea mai democrata si capitalista tara a lumii.
Lideri politici americani infecteaza populatia cu ideea ca este cea mai bogata natiune de pe planeta, dar unul din patru copii este inrolat in programul de alimentatie pe cartele guvernamentale.
Numarul copiilor din SUA, care traiesc cu 2 dolari pe zi, este de peste 2,8 milioane, numarul fiind in crestere cu 130% fata de 1996, ca efect al prosperitatii sistemului capitalist actual.
Patru din cinci americani adulti, se lupta cu saracia, lipsa locului de munca si faptul ca depind in alimentatie de asistenta sociala pentru o perioada din viata lor.
Cam asa arata recuperarea economica a Americii si cel mai inalt nivel al capitalismului, pe care din pacate sint romani care inca si-l mai doresc si il asculta cu sfintenie pe presedintele chior ca pe Messia, la minciunile pe care le debiteaza si pe care le impune presei.

Sursa: searchnewsglobal.wordpress.comloading...

You may also like...

2 Responses

  1. Unu sin SUA spune:

    De unde ai luat toate datele astea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *