VIDEO, vezi momentul exploziei de la Ankara. Peste 30 de oameni au murit in atentat

explozie-turcia

Doua explozii puternice au avut loc sambata langa gara centrala din capitala turca, Ankara, cauzand moartea a cel putin 30 de persoane si ranirea altor 100, informeaza agentiile de presa Reuters si AFP.

Potrivit primelor supozitii, cele doua explozii ar avea legatura cu „marsul pasnic de protest” ce urma sa aiba loc sambata si care a fost organizat de formatiuni sindicale in acord cu autoritatile, in sustinerea pacii si pentru condamnarea organizatiilor teroriste kurde.

Exploziile au avut loc sub estacada care duce spre gara. La fata locului a fost trimis un mare numar de ambulante.

Martori oculari relateaza ca politia incercuise anterior zona unde au avut loc exploziile si unde se adunau participantii la marsul de protest, perchezitionandu-i inainte sa-i lase sa treaca.

In prezent, locul este incercuit, iar caile de acces spre el sunt blocate. La fata locului se afla medici si politisti.

Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a convocat o reuniune de urgenta cu sefii politiei si serviciilor de securitate ale tarii, precum si cu alti inalti oficiali turci.

Confruntarea dintre armata turca si PKK, formatiune interzisa, a reizbucnit in sud-estul tarii, zona cu populatie majoritar kurda, ca urmare a incetarii armistitiului in iulie, si a atins o intensitate ce n-a mai fost vazuta din anii 1990. Peste 120 de membri ai fortelor turce de securitate si sute de militanti kurzi au fost ucisi. (Sursa aktual24.ro)

VIDEOloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *