Video: LUMINA URIASA noaptea in RUSIA timp de 11 secunde

Lumina pe Cerul Rusiei

VIDEO Alt meteorit la Celiabinsk? Controverse în jurul luminii puternice surprinse recent în Urali

Cerul întunecat al nopţii a devenit, pentru câteva secunde, portocaliu aprins deasupra oraşului Rezh, din regiunea rusă Sverdlovsk. Câţiva localnici din apropierea Ekaterinburgului au reuşit să imortalizeze momentul din 14 noiembrie cu ajutorul camerelor, relatează site-ul Russia Today.

Un şofer a filmat explozia de lumină, iar filmulețul a fost postat pe YouTube, generând comentarii ale altor martori ai evenimentului. Câţiva tineri din Rezh au filmat cu telefonul mobil fenomenul. Explozia luminoasă a fost înregistrată de camerele localnicilor, iar cercetătorii şi responsabilii din serviciile pentru situaţii de urgenţă încearcă să explice neobişnuitul eveniment.

Ipotezele lansate cel mai intens au fost un nou meteorit sau efectul unor exerciţii militare.

Oficialii care gestionează situaţii de urgenţă susţin că nu a fost vorba despre niciun accident şi nu a fost înregistrat niciun sunet specific unei explozii.

Responsabilii din domeniul situaţiilor de urgenţă au sugerat că armata s-ar fi aflat în spatele fenomenului, existând posibilitatea distrugerii unor muniţii. Oficialii oraşului au avansat şi ei ipoteza eliminării unor muniţii, însă reprezentanţii armatei au negat.

O rampă de lansare se află în nord, pe cosmodromul de la Plesetsk, potrivit lui Krushinsky, dar Agenţia spaţială federală a Rusiei susţine că ultima lansare a avut loc pe 29 octombrie, iar următoarea este planificată pentru 24 noiembrie.

Pe 13 februarie 2013, locuitorii din Urali au fost martorii unei “invazii” spaţiale, când un meteorit a explodat deasupra oraşului Celiabinsk, iar peste o mie de persoane au fost rănite, în special din cauza geamurilor sparte. Mai multe locuinţe şi fabrici au fost avariate atunci. Sursa: activenews.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *