VIDEO. Cum sunt bătuți imigranții în Turcia – Imagini cu un puternic impact emoţional

imigranti batuti turcia

Incident în Marea Egee, în apele teritoriale turce. Doi angajaţi ai Pazei de Coastă au fost filmaţi în timp ce loveau mai mulţi imigranţi. Imaginile, preluate de BBC, au fost filmate chiar de refugiaţi. Oficialii turci spun că nu au intenţionat să rănească pe nimeni, ci doar să oprească ambarcaţiunea. Imaginile au un puternic impact emoţional, scrie digi24.ro.

Imaginile au fost filmate în Mareea Egee. O barcă plină cu imigranţi care încearcă să ajungă în Grecia e descoperită de Paza de Coastă din Turcia. Refugiaţii sunt loviţi de poliţiştii de frontieră cu bâtele şi obligaţi să se întoarcă din drum. Angajaţii Pazei de Coastă turce spun că nu au vrut să facă rău nimănui, ci doar să îi oprească pe imigranţi din drumul lor către insulele greceşti.

Pe de altă parte, chiar dacă reuşesc să ajungă în Grecia, drumul refugiaţilor se opreşte în tabăra de la Idomeni, la graniţa cu Macedonia.

Înfometaţi şi înfriguraţi, refugiaţii se înghesuie zilnic pentru a prinde ceva din puţinele alimente, haine şi încălţări care sunt aduse de organizaţiile caritabile.

Unii oameni primesc câte 4-5 perechi de pantofi şi alţii nimic. Aşa se întâmplă şi cu hrana, din cauza căreia ies bătăi.

Ajunşi la capătul răbdării, unii refugiaţi se agaţă disperaţi de maşinile cu ajutoare.

În ciuda situaţiei tragice de la Idomeni, în fiecare dimineaţă, sute de imigranţi ajung pe insulele elene, îngroşând rândurile celor 42.000 de oameni blocaţi în Grecia, după ce ţările de pe aşa-numită Rută balcanică şi-au închis graniţele pentru ei. De acolo, ajung în portul Pireu, unde ieri erau 3.000 de oameni, aşteptând ocazia să-şi continue drumul.

Deşi în număr mai mic, refugiaţi sunt blocaţi şi în alte ţări balcanice. 1.100 de imigranţi se află la graniţa Macedoniei cu Serbia, iar alţi 500 sunt în zona neutră dintre cele două ţări.

La Preşevo, în Serbia, 650 de refugiaţi aşteaptă de două săptămâni să li se decidă soarta.

Dacă viitorul refugiaţilor blocaţi pe ruta din Balcani este complet necunoscut, despre cei ajunşi în Grecia se crede că vor fi trimişi în alte state europene sau înapoi în Turcia, mai scriu cei de la digi24.ro.

[advanced_iframe securitykey=”0864b4f350e2b0ce4ef00c057f2a03ae1e66dd9f” src=”http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Extern/EXODUL/Angajati+ai+Pazei+de+Coasta+din+Turcia+filmati+in+timp+ce+loveau?video=0&width=600&height=400″ scrolling=”no” width=”600″ height=”400″ ]loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *