UN SISTEM DEFECT: Profesia de “mama de imprumut” a prins tot mai mult teren din cauza ABANDONULUI

Mame de imprumut

”Mame de împrumut”. 220 de buzoience îngrijesc copiii altora

220 de locuințe, jucării, haine, pătuțuri, femei pregătite să le devină mame, copii nepregătiți să le devină fii și multă, multă tristețe.

Este vorba despre cei 373 de copii buzoieni pe care părinții naturali îi condamnă la singurătatea unei vieți trăite în centrele de plasament, dar pe care cele 220 de mame de împrumut îi iau în îngrijire, redându-le zâmbetul și speranța.

La Buzău, 220 de femei sunt mame de profesie. Se numesc asistenți maternali profesioniști, funcționează ca persoane fizice atestate și, prin activitatea lor, asigură creșterea, îngrijirea și educarea necesare dezvoltării armonioase a copiilor abandonați.

  • Sunt femei care acceptă ca micuții pe care părinții i-au uitat să ajungă în familiile lor, să devină parte din ele și să le devină încet, încet, copii.

Primesc aproape 1000 de lei pe lună, iar unele dintre femei au și câte doi prunci în îngrijire. Suma nu se dublează dacă ai doi copii în plasament, însă, la indemnizația pentru primul copil, se mai adaugă ceva dacă îl iei pe al doilea.

Până ajung asistenți maternali, femeile trec prin zeci de verificări, care să ateste că acestea au capacitatea și condițiile necesare pentru creșterea și educarea copiilor. Totul se desfășoară sub stricta supraveghere a Direcției pentru Protecția Copilului, care acordă și atestatele femeilor care vor să devină asistenți.

  • De ce o fac? Pentru copii, pentru ele, pentru indemnizația care abia acoperă îngrijirea micuților, pentru că sunt mișcate de soarta bieților prunci abandonați, pentru că vor.

La Buzău, 220 de mame de profesie își doresc să-i îngrijească pe cei 373 de copii pe care părinții naturali nu i-au dorit niciodată, întărind zicala populară ”Mamă nu-i cine te naște, e cine te crește!”

Articol de Cosmin ȘONTICĂ – Ziua de Buzau | nationalisti.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *