Un neamț spune adevărul despre români: doar își plâng de milă, se vaită că e viața grea dar nu fac nimic pentru a o schimba

om lenes

Concluzia tristă trasă de un neamț care a vizitat România: aveți munți, păduri, dealuri, râuri și bogății, dar degeaba, nu știți să fiți uniți, doar vă plângeți de milă și așteptați ca alții să facă ceva pentru voi.

Un afacerist neamț pune punctul pe I și spune adevărul crunt despre români: doar știți să vă plângeți de milă, vă văietați de viața grea dar nu faceți nimic pentru a o schimba.

Tânărul afacerist din Germania, a ajuns la această concluzie după ce în urmă cu câteva săptămâni a vizitat România în interes de afaceri.

Curios să vadă cum arată o țară care în urmă cu un an ales drept președinte un neamț, afaceristul a fost impresionat de ceea ce a văzut în România.

I-au plăcut peisajele, relieful, oamenii, dar l-a deranjat însă lipsa de unitate a românilor, faptul că preferă să se victimizeze în loc să fie uniți și să schimbe lucrurile în propria țară.

”De curând am vizitat pentru prima dată România. Nu știam prea multe lucruri despre această țară. Însă după ce în presa din Germania s-a scris că un neamț a fost ales președinte, am fost curios să vizitez România. Am fost plăcut surprins de ceea ce am văzut în materie de natură, relief, peisaje, biserici, arhitectură în orașe precum Sibiu, Cluj și Timișoara. Nu mi-a plăcut însă faptul că deși au o țară frumoasă și extrem de bogată, românii sunt dezbinați, își plâng de milă. Când i-am întrebat prin intermediul translatorului pe care-l aveam, de ce nu ia atitudine să schimbe ceea ce nu le place, m-au șocat cu răspunsul lor. Au spus că nu au ce să facă, că nu se poate schimba nimic și că nu are rost. I-am întrebat dacă au încercat să se unească și să încerce să schimbe lucrurile. Mi-au răspuns că NU AU TIMP, că au familie, job și că nu mai au timp de nimic. Le-am spus atunci, uluit de ce auzeam, cum vreți fraților să schimbați ceva dacă nici măcar nu încercați??? Credeți că dacă vă plângeți de milă, rezolvați ceva?!!!”, a scris neamțul pe pagina lui de Facebook.

Afaceristul neamț a plecat cu un gust amar după discuția cu românii și spune că încă se mai pot schimba în România dacă tinerii se implică și iau atitudine.

”În Germania nu găsești o astfel de atitudine ”românească”. Să vezi că ai o problemă și în loc să o rezolvi, stai pe margine, te vaieți și aștepți ca altcineva să ți-o rezolve. Poate că tinerii din această țară să fie mai receptivi la nou, la schimbare și să se unească dacă își doresc o Nouă Românie”, a fost recomandarea neamțului pentru tinerii români.

Ceea ce nu știe neamțul este faptul că încă din aprilie 2015, un grup de tineri români s-au unit și au pus bazele unui proiect numit Noua Românie prin intermediul căruia își doresc să schimbe lucrurile. Nu au mai făcut politică, nu acceptă traseiști și nici nu primesc pe oricine în acest proiect, își doresc să intre în Parlament, ca să schimbe lucrurile, dar nu folosind același mijloace ca actualele partide.

Tinerii din Noua Românie sunt total atipici pentru această țară, muncesc de un an de zile la proiect, și rezultatele încep să se vadă. Au primit aproximativ 4000 de cereri de înscriere, dar au refuzat mai bine de jumătate pe motiv de lipsă de eligibilitate.

E un proiect pe care românii de 26 de an îl vor, însă să vedem dacă o și confirmă prin votul lor. Noua Românie are un site oficial unde puteți afla detalii despre acest proiect înființat oficial prin decizia Tribunalului București din 17 iunie 2015.

Articol relatat de portalul expunere.comloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *