Şeful Bisericii Anglicane nu vede o problemă în faptul că există preoţi homosexuali

gay homosexuali

Nu e o problemă pentru Biserica Anglicană dacă un episcop este homosexual, însă nu este de acord ca aceştia să aibă relaţii intime.

Declaraţia îi aparţine însuşi liderului acestei biserici, a treia ca pondere în lumea creştină – Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams.

Arhiepiscopul de Canterbury acceptă homosexualitatea preoţilor, dar nu şi relaţiile sexuale

Afirmaţia vine la doar câteva zile după ce Papa Benedict al 16-lea, un apărător al tradiţiilor de celibat şi castitate ale clerului, a vorbit britanicilor despre întoarcerea cu faţa la viaţa creştină. Arhiepiscopul a declarat, într-un interviu pentru The Times, că problema nu e faptul că un homosexual poate ajunge episcop, ci că există standarde tradiţionale şi istorice pe care un membru al clerului este aşteptat să le respecte.

El şi-a explicat afirmaţia prin faptul că abordarea tradiţională a Scripturilor nu permite o atitudine pozitivă a Bisericii faţă de homosexualitate. Este cea mai liberală atitudine manifestată până în prezent de liderul unei mari biserici creştine. Williams a recunoscut că homosexualitatea rămâne una dintre cele mai delicate controverse în creştinism şi că Biserica, în prezent, nu prea ştie cum să se raporteze la ea. (Sursa http://luptapentruortodoxie.blogspot.ro/)loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *