Secretul rușinos al New York-ului. La fiecare 17 minute, un copil se naște în sărăcie

child-poverty-ap

In orasul american cu cea mai mare concentratie de milionari, un copil se naste in saracie la fiecare 17 minute.

Este realitatea dura a unui sistem care refuza sa taie din privilegiile bogatilor, incercand sa reduca deficitul national pe spatele clasei muncitoare.

Pentru multi, Orasul Luminilor sau Big Apple, cum il numesc americanii, este visul care nu va deveni niciodata realitate. Pentru cei care traiesc insa in orasul tuturor posibilitatilor, de multe ori se poate transforma in cosmar, scrie stirileprotv.ro.

400.000 de new york-ezi, dintre care 118.000 de copii, traiesc intr-o saracie lucie si nu pot sa-si permita nici macar o masa pe zi. In acest timp, primarul Michael Bloomberg se opune cu vehement unei asa numite “taxa a milionarilor”, care ar putea aduce inca 1 miliard de dolari in contul statului.

Foametea, bineinteles, nu este o problema noua a marelui oras. A fost si continua sa fie cea mai mare rusine a New York-ului. Este un fenomen atat de comun si vechi incat cozile formate in fata cantinelor sociale au devenit parte integranta din piesaj, la fel ca Statuia Libertatii sau Empire State Building.

Cel mai rusinos, scrie New York Daily News, este faptul ca foametea si saracia a lovit cel mai rau in copii. Pe de alta parte, intr-un nou raport al Children’s Defense Fund, “The State of America’s Children 2011”, se arata ca acest fenomen nu caracterizeaza numai New York-ul, ci intreaga societate americana.

“Unul din cinci copii este sarac, in conditiile in care natalitatea in tara noastra este mica. La fiecare 32 de secunde, un alt copil se naste in saracie“, se arata in raportul Children’s Defense Fund. In New York, la fiecare 17 minute.

Cu toate acestea, planul bugetar adoptat in iunie ii pedepseste pe cei mai saraci dintre new york-ezi, reducand cu 5,2 miliarde de dolari bugetul alocat programelor sociale de prevenire a foametei. Sursa: depici.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *