Puciștii ucraineni se pregătesc de război

9RIAN_02390199.LR.ru

Puținele unități relativ funcționale ale armatei ucrainene se adună la frontiera administrativă cu Republica Autonomă Crimeea.

Liderii puciștilor și oligarhii afiliați acestora fug din țară. La Kiev se simte atmosfera unui război iminent.

Logica puciștilor și a finanțatorilor lor din cadrul segmentului radical al elitei politice americane este pe cât de cinică pe atât de simplă. În configurația actuală „puterea” de la Kiev nu are cum să reziste mai mult de câteva luni. Cele 22 de miliarde de euro, ajutorul promis de politicienii iresponsabili ai UE, s-au transformat treptat în 11 miliarde, apoi în 2,2 miliarde pe parcursul mai multor ani. John Kerry nu a reușit să pună pe masă mai mult de un miliard de dolari. Datoria la gaz crește, în curând va depăși două miliarde de euro și Ucraina va rămâne fără combustibil. Cel târziu la sfârșitul lunii aprilie, centralele nucleare ucrainene vor rămâne fără combustibil, iar procesul tehnologic nu permite importul combustibilului decât din Rusia. Estul și Sudul țării sunt în fierbere, iar pensiile și salariile bugetarilor sunt plătite cu întârziere. „Guvernul” de la Kiev, oricât de filoamerican și filoeuropean ar fi, nu poate scoate țara de pe drumul spre un faliment rapid și sigur care va fi urmat de ample revolte cu caracter social.

„Soluția” spre care se îndreaptă puciștii și curatorii lor americani presupune declanșarea unui conflict militar cu Rusia. Evident, CNN și restul „presei libere” va declara, indiferent de datele reale, că vina aparține militarilor ruși, la fel cum a fost în cazul războiului din Georgia. Armata ucraineană nu are cum să câștige în acest conflict, însă cei care au comandat măcelul nici nu speră la o victorie militară. Ei au nevoie de imagini televizate care să justifice ceea ce se va întâmpla după confruntarea militară. Ceea ce va rămâne din Ucraina după conflict va fi transformat într-un protectorat sărac, însă sărăcia, corupția și mizeria politică vor fi „justificate” prin pierderea războiului. Pentru toate relele vor fi de vină „moscoviții”, iar „recuperarea teritoriilor” va deveni un raison d’être pentru pseudo-statul creat pe ruinele Ucrainei.

Dacă nu se va întâmpla o minune, atacul puciștilor asupra Republicii Crimeea va începe în zilele următoare, nu mai târziu de 16 martie, data referendumului de independență a republicii. Deși 3 generali ai armatei ucrainene și-au dat demisia, deoarece nu au dorit să participe la măcel, conducătorii puciștilor au găsit fanatici dispuși să planifice operațiunea de atac. Într-un gest care provoacă mari îndoieli în privința stabilității psihice a „guvernului de la Kiev”, în cadrul Statului Major a fost angajat fostul președinte georgian Mihail Saakashvili pe post de consultant „cu o amplă experiență militară”. Unitățile armatei ucrainene care vor participa la asalt sunt formate din ucraineni din vestul țării, iar „vârfurile de lance” vor fi specialiștii de la compania militară privată Blackwater (actualmente Academi) care au ajuns la Kiev cu două zile în urmă.
Pentru a nu fi în pericol de lichidare, toți liderii puciștilor au fugit din Kiev. „Premierul” Yatseniuk pleacă într-o vizită urgentă în SUA (de altfel acolo a plecat joi și rezerva de aur de la banca centrală a Ucrainei), liderul partidului Svoboda Tyagnibok este de negăsit, iar oligarhul Kolomoiski pe care puciștii l-au pus în funcția de guvernator al regiunii Dnepropetrovsk a fugit în Elveția. La Kiev au rămas doar fanaticii și cei care pot servi drept pioni de sacrificiu.
Judecând după repetatele apeluri la calm care au fost adresate Statelor Unite de către reprezentații Rusiei, Chinei și Indiei, acum se încearcă o dezamorsare a situației pe ultima sută de metri. Ne rămâne doar speranță că rațiunea va triumfa în fața radicalismului deplasat. Însă, indiferent de circumstanțe, poziția Rusiei va rămâne neschimbată și a fost expusă clar de președintele Vladimir Putin: Rusia îi va apăra pe etnicii ruși și își va apăra interesele.

Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele. |romanian.ruvr.ruloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *