Protest al refugiatilor din Finlanda, au primit orez fara carne: „Asta-i mancare pentru CAINI” – VIDEO

protest refugiati orez carne

Peste 70 de refugiati au protestat, in urma cu cateva zile, in Finlanda din cauza mancarii pe care o primesc. Ei au spus ca aceasta este buna doar pentru „caini”.

Protestatarii au marsaluit sapte kilometri de la centrul Hiukkavaara pana la statia de politie din Oulu. Ei s-au plans ca trebuie sa locuiasca in baraci ale armatei si ca mancarea „nu este buna”. Unul dintre ei, carand o farfurie de orez, s-a plans ca mancarea este buna „doar pentru caini”.

Potrivit presei locale, orezul prezentat de refugiat nu avea lactoza, insa nici carne sau legume.

„Protestul a fost o mare supriza pentru noi. Au un menu realizat special pentru ei. Supe, tocane si cartofi nu sunt pe gustul lor, asa ca nu le oferim. Chiar si in ce priveste orezul, incercam sa le oferim mai multa varietate”, a declarat responsabila pentru furnizarea hranei, Pauliina Vartto.

Ea a tinut sa precizeze ca oricum acesti refugiati au parte de mai multa mancare decat in alte parti. „O portie poate include opt hamburgeri si 10 oua fierte”, a precizat Vartto.

80% dintre refugiatii care sunt acum in Finlanda privin din Irak, iar inca 10% dunt din Somalia. Aproape toti sunt barbati. (Sursa aktual24.ro)

VIDEOloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *