Poliția Română are nevoie URGENTĂ de 12 000 de agenți!

Grup de politisti

Cei de la MAI – Ministerul Afacerilor Interne se luptă să acopere deficitului de personal, care a ajuns la peste 12.000 de posturi – cum s-a ajuns la această situaţie?

MAI a comunicat că s-a ajuns, în prezent, peste 12.000 de posturi necesar a fi încadrate „în vederea îndeplinirii în condiții optime a misiunilor încredințate”. Numai de la începutul acestui an, la nivelul MAI au fost înregistrate peste 3.000 de pensionări, iar peste 2.800 de angajați sunt suspendați sau detașați la alte instituții!

Prima etapă a „Planului de Măsuri pentru reducerea deficitului de personal din MAI”: concursurile pentru încadrarea celor 1.000 de funcții, pentru trecerea în corpul ofițerilor a agenților de poliție, maiștrilor militari și subofițerilor. Pentru cele 1.000 de locuri scoase la concurs în 19 martie, au promovat până în prezent 825 dintre candidați (675 la nivelul Poliției Române și 150 la nivelul celorlalte structuri ale MAI).

La aceste concursuri s-a înscris peste 9.200 de candidați — agenți de poliție, maiștri militari și subofițeri, absolvenți de studii superioare care îndeplinesc condițiile legale. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la Inspectoratul General al Poliției Române, cu o medie de peste 11 candidați/loc, pentru ocuparea celor 720 de posturi aprobate pentru încadrare.

Posturile rămase neocupate vor fi scoase la concurs într-o etapă viitoare, după finalizarea contestațiilor și încadrarea pe post a celor admiși.

Urmează încadrările din sursă externă, pe care mulţi dintre cei aflaţi deja în structurile MAI, care au făcut şcoală militară nu glumă, nu le agreează! Însă nu este timp de multe dezbateri, căci 2016 este un an extrem de încărcat pentru MAI:

  • cele două scrutine electorale;
  • radicalizarea acțiunilor teroriste în spațiul european;
  • creșterea fenomenului migrației ilegale.

Articol relatat de portalul cyd.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *