O dovadă convingătoare

62897409aa196cc2aca98a8b99303d1a

In biserica Cinstitei Cruci din Petersburg, Lavra sfantului Alexandru Nevschi s-a intamplat candva urmatorul fapt emotionant:

In timpul Sfintei Liturghii, arhiereul slujitor Stefan, dupa ce a citit rugaciunea „Cred, Doamne si marturisesc…” a ridicat acoperamantul sfantului potir si a ramas impietrit. A vazut carne si sange omenesc in sfantul potir! S-a intors catre diacon, viitorul staret Sampson († 1979) si i-a spus: „Vezi, parinte?”.

Ce sa faca?… Episcopul, dupa ce a asezat sfantul potir pe sfanta masa, a ingenunchiat si s-a rugat Domnului. Cum ar fi impartasit credinciosii cu sange si carne? Cine s-ar mai fi impartasit?

Dupa ce s-a rugat pentru un sfert de ora cu bratele ridicate s-a uitat din nou in sfantul potir. Sangele si carnea se facusera vin si paine. Asa a iesit si a impartasit credinciosii.

Cati clerici au aflat despre aceasta minune au spus ca a fost providenta divina ca sa se intareasca in credinta. Chiar diaconul Sampson, care tinea sfantul potir a spus mai tarziu ca din ziua aceea nu a mai avut nici o indoiala si a crezut din acel moment ca Painea si Vinul sunt chiar Trupul si Sangele lui Hristos!

S-a convins el insusi si a spus-o si altora ca sa se intareasca in credinta. Aceasta minune a fost si un motiv ca preotii sa inteleaga nevrednicia lor.

(Minuni şi descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Editura Egumeniţa, 2000, pp. 45-46)loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *