O circulară secretă de la Bruxelles arată planul Rusiei în Ucraina

rusia-tancuri

Ambasada Ucrainei în Uniunea Europeană a detaliat demersurile militare ale rușilor în Crimeea, spunând că operațiunile de controlare a zonei au început cu o săptămână în urmă, potrivit unei note de două pagini transmisă diplomaților europeni de către ambasada Ucrainei în UE, văzută de EuObserver.

Circulara vorbește despre șapte “activități militare ilegale ale Federației Ruse în Republica Autonomă a Crimeei, Ucraina”.
Referindu-se la datele de 21 și 22 februarie, nota spune că Rusia a mutat 16 blindate BTR-80 de la baza navală din Sevastopol în Kaha și Gvardiiske, două orașe din Crimeea.
La 23 februarie, trei BTR-80 au părăsit baza și s-au îndreptat spre orașul Khersones.
La 26 februarie, 10 vehicule armate ale brigăzii 801 au înaintat “în profunzimea peninsulei Crimeea, spre Sevastopol”.
La 28 februarie, 12 elicoptere de luptă Mi-24 au zburat din Anapa, Rusia, spre Kacha, Crimeea.
În aceeași zi, cinci avioane de transport militar au aterizat la Gvardiiske, în timp ce 400 de soldați ruși au plecat din Ulyanovsk Airborne Brigade cu destinația Cape Fiolent, Sevastopol.
Documentul mai arată că, vineri, “aeroportul Belbek (Sevatopol) a fost blocat de o unitate armată a flotei Rusiei. Aeroportul Simferopol a fost ocupat de peste 100 de soldați înarmați cu mitraliere îmbrăcați în haine de camuflaj, nemarcați, dar fără să-și ascundă afilierea la Forțele Armate ale Federației Ruse”.
Ambasadorul Ucrainei în UE, Vladimir Chizhov, declara, vineri, pentru Euronews, că trupele Rusiei nu au ocupat aeroporturile din Crimeea.

Sursa: aiciloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *