Nunta anului la Goteborg: O suedeză s-a căsătorit cu un cerșetor român căruia îi aducea zilnic mâncare

1418793

O suedeză s-a căsătorit, zilele trecute, la Goteborg, cu un cerșetor român pe care-l vedea de la fereastra apartamentului în care locuia cu cei șase copii ai săi, după ce, din milă, ajunsese să-i ducă zilnic chiar de mâncare, scrie, în ediția sa electronică, publicația Goteborgs Posten, informeaza cotidianul.ro.

Florin Șerban (22 de ani) își așeza zilnic paharul, pe trotuar, în fața sa, și aștepta ca suedezii care ieșeau dintr-un magazinul alimentar situat în cartierul Biscopsgarden să arunce în el vreun bănuț.

Acolo l-a observat pentru prima dată și Josefin Karlsson (38 de ani), o femeie care avea acasă șase copii. Ea îl vedea zilnic și de la fereastra apartamentului în care locuia, cum, în fiecare dimineață venea și își așeza paharul din plastic pentru cerșit. După un timp, Josefinei a început să-i pară rău de el și s-a hotărât să-l ajute.

A început să-i ducă mâncare, apoi o pătură și chiar o umbrelă pentru vreme ploioasă. Cei doi se înțelegeau într-o engleză aproximativă, pe care o vorbea fiecare dintre ei așa cum se pricepea. După câteva luni, mai precis în primăvara acestui an, Josefin și Florin au decis să devină o pereche. Idila lor a stârnit un val de curiozitate în Suedia, iar ziariștii din peninsula scandinavă au numit-o ”Povestea Cenușăresei”.

Totul a culminat la începutul săptămânii, când cei doi s-au prezentat în fața ofițerului stării civile și s-au căsătorit. La cununie, mireasa a venit îmbrăcată într-o rochie de culoare roșie, iar pe cap purta o coroniță, cu flori albe, împletită de fiica sa în vârstă de 16 ani. Florin și-a tras pe el un costum de culoare închisă, și-a legat o cravată la gât, iar pe cap a purtat nelipsita pălărie țigănească. Martori le-au fost Solei, sora miresei, și Veronica, sora mirelui, care a venit special din România, cu soțul ei, ca să participe la nuntă. Printre invitați s-au numărat și câțiva prieteni ai mirelui, cerșetori prin Goteborg.

Felicitările și masa s-au desfășurat în localitatea Halmstad, acolo unde Josefin a închiriat o casă pentru însurăței și pentru cei șase copii ai lor. Meniul servit a fost jumătate suedez, jumătate românesc. Cei doi își mai doresc acum să facă o cununie catolică și în România, dar anul viitor.

”Aici, la Halmstad, vom trăi împreună o viață jumătate suedeză, jumătate românească, iar Florin își va împlini visul de a avea o mică grădină de legume și de a crește animale, poate găini, poate porci”, le spunea Josefin ziariștilor de la Goteborgs Posten.

”Povestea Cenușăresei” a trezit interes și în afara Suediei. În timp ce o televiziune suedeză realizează deja un amplu documentar cu cei doi, o televiziune din Rusia face un reportaj cu neobișnuita pereche, după ce a filmat și la cununia lor.

Florin va renunța, probabil, la cerșit pentru că el și soția lui pot trăi liniștiți din ajutorul financiar, foarte consistent, pe care statul suedez îl oferă pentru creșterea celor șase copii. Dar cum mireasa e încă tânără și mirele iubăreț, e de presupus că vor urma și alți copii din mariajul celor doi.loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *