NSA intercepteaza zilnic peste cinci miliarde de convorbiri telefonice din intreaga lume

descărcare

Agentia pentru Securitate Nationala a Statelor Unite ale Americii (NSA) intercepteaza zilnic aproape cinci miliarde de convorbiri telefonice din toata lumea, reiese din documentele furnizate de fostul agent Edward Snowden.

Inregistrarile convorbirilor le ofera informatii vaste despre locatiile a sute de milioane de telefoane, informeaza Washington Post, care a analizat documentele publicate de fostul angajat NSA, in prezent refugiat in Rusia.

Un oficial de rang inalt al agentiei americane, care vorbit sub protectia anonimatului dar cu permisiunea conducerii, a confirmat faptul ca institutia sa „obtine volume vaste” de date de localizare geografica din intreaga lume.

Potrivit acestuia, Agentia urmareste telefoanele mobile conectandu-se la cablurile care leaga diverse retele mobile la nivel mondial si ca, astfel, colecteaza „in mod accidental” datele privind localizarea cetatenilor americani.

Scopul strangerii acestor date, permisa de dialogul constant dintre un telefon si antena cea mai apropiata si de puternici algoritmi matematici, este „de a depista miscarile si a evidentia relatiile ascunse dintre persoane”.

Locatia telefoanelor poate fi depistata chiar si atunci cand nu sunt in functiune, mai scrie sursa citata. (sursa ziare.com)loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *