Noi dezvaluiri despre planul diabolic al NSA de a infecta milioane de telefoane

telefon-mobil-ascultat

Agentia Nationala de Securitate (NSA) din Statele Unite ale Americii ar fi colaborat cu guvernele din patru alte tari, pentru a planui un atac electronic ce ar fi urmat sa infecteze milioane de smartphone-uri cu spyware, se arata intr-un raport recent.

Programul, care avea numele de cod Irritant Horn, era menit sa patrunda in conexiunile telefoanelor la aplicatii operate de Samsung si Google, care ar fi permis spionilor sa sustraga clandestin informatii din dispozitivele utilizatorilor, subliniaza Top Tech News.

Raportul se bazeaza pe documente interne ale NSA, furnizate de Edward Snowden. Grupul din spatele planului era o retea numita „Cinci Ochi”, o colectie de agentii de supraveghere alite, formata din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia si Noua Zeelanda, care colaboreaza in mod regulat pe teme de spionaj cibernetic si conventional.

Rapoarte anterioare dezvaluisera deja ca NSA si guvernele din „Cinci Ochi” au creat un spyware pentru a ataca dispozitivele cu Android si iPhone-urile, cea mai recenta informatie indicand ca agentia de spionaj a fost de asemenea interesata sa foloseasca tehnica pentru a implanta dezinformari pe telefoanele utilizatorilor.

Agentia a parut interesata mai ales in posibilitatea tehnologiei de a distruge si a impiedica protestele si miscarile cetatenesti. (sursa ziare.com)loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *