Misterul mumiei care se „scălda” în ghețar

mumie-Mexic

O mumie a fost descoperită pe ghețarul din vârful Pico de Orizaba, fără a avea haine de alpinism.

Pico de Orizaba este cel mai înalt vârf muntos din Mexic (5610m) și se află la 5 ore departare de Mexico City. Recent, într-un ghețar de pe acest vârf, experții au descoperit accidental o mumie înghețată.

Acesta este cel mai probabil mumia unei persoane aflate în primejdie pe cârful Pico de Orizaba. Dar partea specială, este faptul că această victimă era complet dezbrăcată, fără echipament de alpinism, purtând doar haine obișnuite.

Mumia a fost descoperită într-o locație departe de munte, la 304m, în stare de conservare foarte bună. La scurt timp după ce a fost găsit cadavrul, oamenii de știință au elaborat imediat multe speculații cu privire la relația dintre mumie și evenimentele din trecut.

Inițial, au făcut legătura între acest corp, cu alte două mumii descoperite în urmă cu câteva luni, de asemenea, în Pico de Orizaba. În consecință, s-a vorbit despre povestea a trei aventurieri dispăruși în timp ce urcau spre vârf în urmă cu 55 de ani. Două dintre cele trei mumii au fost găsite, așa că poate această nouă mumie a fost ultima persoană din povestea de mai sus.

Cu toate acestea, această ipoteză nu este susținută din cauza lipsei de dovezi. De fapt, pozițiile în care se afla noua mumie în raport cu celelalte două mumii, au fost total diferite. Pe de altă parte, modul în care este îmbrăcată, așa cum sa menționat mai sus, acestă mumie probabil nu venit pentru a face alpinism.

Întrebarea care se ridică în cazul acesta este de unde provine această mumie? Ipoteza cea mai credibilă acum, este că această mumie aparține unei dintre victimele unui accident aviatic din 1990, în Pico de Orizaba.

Sursa: cyd.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *