Măsuri fără precedent în Turcia după atentatul soldat cu 138 de morți: Nici Franța nu a făcut asta

recep tayyip erdogan

Turcia a luat măsuri fără precedent după atentatu sângeros de duminică, măsuri ce nu au fost luate nici măcar de Franța după masacrul de la Paris. Un tribunal din Ankara a ordonat blocarea Twitter și Facebook, după ce imaginile cu explozia din capitala turcă, soldată, conform unui bilanț oficial intermediar, cu 32 de morți și 75 de răniți, au fost difuzate online. Însă, conform unor surse, număru morților a ajuns la 138, informeaza stiripesurse.ro.

Elicoptere de poliție au survolat locul, în timp ce coaloana de fum era vizibilă de la 2,5 kilometri. Numeroase ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Guvernul a acuzat PKK și militanții kurzi din Siria și pentru un atac precedent cu mașină-capcană, din 17 februarie, soldat cu 29 de morți, majoritatea military. Atentatul a avut loc atunci în apropiere de Parlament și alte instituții guvernamentale importante.

După explozia de duminică, președintele Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu ministrul de interne Efkan Ala, au declarant surse apropiate Președinției.

De asemenea, premierul Ahmet Davutoglu a organizat o reuniune de urgență cu ministrul de interne, cu șeful serviciului de informații, cu cel al poliției și cu reprezentanții serviciilor de securitate, scrie news.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *