Mare ATENȚIE! Apă cu germeni peste limite? Un nou scandal stă să izbucnească

apa_minerala_00a1395af9

ANPC a demarat o serie de controale printre furnizorii de apă ai magazinelor comerciale. O ancheta întreprinsă de Academia Cațavencu confirmă că acţiunea a fost lansată pe fondul scandalului din Argeș, în care mai mulți bebeluși au fost infectați cu bacteria E.COLI, informeaza libertatea.ro.

Analizele efectuate au vizat patru parametri de calitate ai apei: germenii, bacteriile coliforme, eColi și viermii. Mai exact, specialiștii de la ANPC au luat bidoanele de apă din magazine și le-au trimis la un laborator de analize.  Potrivit rezultatelor, printre companiile care îmbuteliază apa cu cel mai mare grad de infestare cu germeni se numără chiar cele mai mari de pe piață.

Limita admisă, 100 de germeni/mililitru

Un brand exclusiv al Cora, a ieşit foarte prost la analize. NTG (numărul total de germeni), indicatorul care arată cât de curată e apa, avea o valoare de 1.000 de germeni, în condițiile în care maximul admis este de 100 de germeni  găsiţi într-un mililitru de apă.

Un alt brand de apă care a primit o bilă neagră la testele de laborator are ca sursă F3 Frățești. Rezultatul este catastrofal: un număr total de 14.000 de germeni găsiţi într-un mililitru de apă

Și un brand de apă comercializată de Metro, a înregistrat un rezultat de 20.000 de NTG.

Conform site-ului AcademiaCatavencu.info, documentele care atestă cifrele de mai sus nu pot fi publicate în presă din cauza unor clauze de confidențialitate.loading...

You may also like...

1 Response

  1. Dorina Cavasdan spune:

    Se vrea privatizarea apei…hai sa fim seriosi,analizele de laborator ies cum vor ei,nimeni nu le va contesta…
    Actiune tip „iluminati’:creaza problema ca sa vina ei si cu solutia…hai sictir ca nu suntem chiar prostanaci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *