Majoritatea românilor recurg la puterea satanică fără să îşi dea seama

Talismane

Ce nu stiai despre talismane. Acestea pot fi orice fel de obiecte, de mici dimensiuni, considerate a fi aducatoare de noroc sau aparatoare de primejdii.

De aceea, unii semeni ai nostri le poarta cu multa ravna asupra lor, punandu-si nadejdea in ele. Ce spune Biserica despre aceasta practica intalnita tot mai des.

Pe langa amuletele clasice, cum ar fi pietricelele sau cristalele, impregnate adesea cu forte malefice, rezultate in urma unor practici de magie, ni se propun, cu o teribila forta de disimulare, chiar talismane de sorginte religioasa: carticele cu Epistolia sau Visul Maicii Domnului, panglici „atinse” de Braul Preacuratei, borcanase cu pamant „sfintit” din Israel sau apa din Iordan, placute cu diverse formule mantrice (gen: „pace”, „credinta”, „bucurie” etc.). Niciun obiect din cele enumerate mai sus nu este mentionat in cuprinsul vreunui ritual din cartile de cult ortodoxe, neavand astfel calitatea de a transmite in vreun fel harul lui Dumnezeu, si in niciun caz nu putem vorbi de o implinire magica a dorintelor cuiva, daca poarta asupra sa astfel de obiecte. Mai degraba asistam la o pervertire a credintei curate, intr-o forma facila, comerciala, de a pretinde rezolvarea rapida a unor dezechilibre din viata, prin inselare demonica evidenta, scrie prof. dr. David Pestroiu in ziarul Patriarhiei. (Sursa: caplimpede.ro)loading...

You may also like...

1 Response

  1. X-ulescu spune:

    Dar de invocarea satanei prin internet ce spuneti? Totul functioneaza prin simbolurile pe care (suntem pacaliti la nivel de subconstient) sa le dorim prin a apasa pe acestea.
    Un exemplu pe care mi s/a dat sa-l cunosc este imaginea de la Google play, care nu este altceva decat sigiliul luciferian intors (culcat pe orizontala). Acest site este folosit pentru descarcarea jocurilor pe telefon, aplicatiilor pentru telefon, samd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *