MĂCEL in China. Peste 300.000 de oficiali au fost condamnați pentru CORUPȚIE în 2015

Facing execution, 14 officials stand at attention

Partidul Comunist Chinez (PCC) a sanctionat aproape 300.000 de membri ai sai pentru fapte de coruptie in 2015, in cadrul unei vaste campanii anticoruptie lansate de presedintele Xi Jinping, a indicat autoritatea disciplinara a partidului, citata de AFP.

Aproximativ 200.000 de cadre ale partidului au primit ‘pedepse usoare’ pentru infractiunile lor, in timp ce 82.000 au fost condamnati la ‘pedepse grele’, a fost anuntat duminica seara pe site-ul internet al Comisiei centrale de inspectie disciplinara (CCDI), considerat ‘jandarmul’ partidului.

In ambele cazuri, persoanele incriminate au trebuit sa-si paraseasca posturile, a indicat CCDI, fara sa ofere detalii cu privire la infractiuni sau sanctiunile impuse.

Aceeasi autoritate disciplinara mai indica faptul ca a trimis 54.000 de scrisori de mustrare cadrelor carora li se reproseaza fapte de coruptie.

Beijingul si-a manifestat intentia de a-si continua ampla campanie anticoruptie, desfasurata intr-o maniera extrem de mediatizata dupa venirea la putere a presedintelui Xi Jinping in 2013 si care a vizat o ‘curatenie’ in partid. Cu toate acestea, multi experti pun la indoiala eficacitatea campaniei, in lipsa unor reforme politice profunde, ei denuntand proceduri susceptibile sa ascunda posibile reglari de conturi politice.

Numarul oficialilor sanctionati nu reprezinta decat 0,3% din cele 88 milioane de membri ai Partidului Comunist. Acestia fac obiectul unor proceduri de ancheta si sanctiuni interne ale partidului, inainte ca dosarele cele mai grave sa fie predate organelor de justitie.

In luna ianuarie, seful adjunct al CCDI, Wu Yuliang, anuntase ca doar 14.000 de cadre au facut anul trecut obiectul urmaririi penale, ca urmare a unor infractiuni disciplinare – o formula ce se refera la fapte de coruptie – in timp ce 336.000 de cazuri au fost rezolvate doar in cadrul partidului.

Articol relatat de portalul aktual24.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *