Imagini in premiera. Bazele SUBTERANE de rachete ale Iranului. Sunt la 500 m sub pamant – VIDEO

baza2

Televiziunea de stat iraniana a difuzat miercuri pentru prima oara imagini ale unei baze subterane unde sunt stocate rachete de diferite tipuri, transmite AFP.

Difuzarea acestor imagini survine la trei zile dupa anuntul ministrului iranian al apararii, Ahmad Vahidi, despre testul reusit al noii rachete balistice cu raza lunga, Emad.

Baza respectiva este situata la 500 de metri sub pamant, pentru a fi la adapost de eventuale atacuri inamice, a declarat comandantul bazei, generalul Amir Ali Hajizadeh, membru al Gardienilor Revolutiei, unitatea de elita a armatei iraniene.

baza3

Potrivit generalului, aceasta baza este departe de a fi singura in Iran, unitati similare existand ‘in toate provinciile si orasele tarii’. ‘Rachete cu diferite raze de actiune sunt urcate pe lansatoare (camioane) in toate bazele si sunt pregatite de utilizare, asteptand ordinul comandantului suprem’, ayatollahul Ali Khamenei.

‘Iranul nu vrea sa provoace niciun razboi, insa daca inamicii fac o greseala, bazele de rachete vor intra in eruptie ca un vulcan in strafundurile pamantului’, a mai afirmat generalul Hajizadeh.

baza4

Marti, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat ca, cel mai probabil, testul cu racheta Emad a incalcat o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU. ‘Avem indicii puternice conform carora acest test cu racheta a incalcat o rezolutie a Consiliului de Securitate. Din pacate, nu este o noutate’, a comentat Josh Earnest, citat de Agerpres. Sursa: aktual24.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *