Fotografii virale ale unei fetiţe şi ale tatălui ei surprind de ce China este o bombă pe cale să explodeze

1

19 Februarie, 2015 (Bound4Life.com) – În ajunul Noului An Chinezesc, fotografii ale unui tată ce călătoreşte împreună cu fiica sa ca să-şi viziteze bunicii au devenit virale fiind preluate de zeci de bloguri şi surse media din toată lumea.

Aşteptând pe Aeroportul Internaţional din capitala Chinei, Chen Yen s-a legat cu cătuşe de fetiţă sa ca să se asigure că nu este răpită pentru a fi folosită drept viitoare mireasă.

2

“Am văzut o avertizare a poliţiei la TV despre traficanţi şi hoţi de buzunare care vor fi mai activi în timpul aglomeraţiilor de sărbători” a spun Dl. Chen, conform The Daily Mail. “Nu îmi pasă de hoţii de buzunare, dar îmi pasă foarte mult de riscul de a-mi pierde fiica”.

O astfel de imagine sumbră naşte întrebarea: cum a ajuns China în această situaţie? Istoria începe în urmă cu trei decenii, cu o politică guvernamentală din care a rezultat o prevalenţă a avorturilor în funcţie de sex.

Controlul guvernamental strict asupra dimensiunii familiei a cauzat o disproporţie serioasă a sexelor din pricina preferinţei pentru băieţi, în ziua de astăzi fiind cu 33 milioane mai mulţi bărbaţi decât femei. “Pe măsură ce tot mai mulţi bărbaţi rămân necăsătoriţi, creşte riscul comportamentelor anti-sociale şi violente”, notează un raport recent.

Surse media importante precum The New York Times şi BBC News au proclamat recent o presupusă schimbare în politica totalitară a Chinei – de la a permite părinţilor chinezi să aibă un singur copil, la a propune stimulente pentru o nouă politică revizuită care permite doi copii.

Şi totuşi, realitatea nu este atât de încurajatoare precum ar sugera imaginea “oficială”. Treizeci şi cinci de ani de control naţional al populaţiei au avut un impact incontestabil asupra populaţiei chineze.

Conform declaraţiilor fostului Ministru al Sănătăţii al Chinei, Gao Qiang, ca urmare a acestor politici, China are în prezent o populaţie cu 400 milioane mai mică. Cu alte cuvinte, China a pierdut mai multe persoane decât populaţia actuală a Statelor Unite ale Americii, de 321.4 milioane.

3

Bărbaţi citind afişe la “piaţa de căsătorii” în Shanghai

Partidul Comunist Chinez are o istorie lungă de reprezentări false în ceea ce priveşte regulamentele de planificare familială. Implementată în 1979, Politica unui Singur Copil uzează de avorturi forţate, sterilizare forţată şi contracepţie forţată pentru a ţine în frâu creşterea populaţiei.

În 2013, s-a încercat revizuirea acestei politici printr-o lege chineză care să permită doi copii familiilor în care măcar unul dintre părinţi este unicul copil în familia sa. Cu toate acestea, violarea drepturilor omului a persistat.

“Chiar dacă tuturor cuplurilor li s-ar permite să aibă doi copii, nu există nicio garanţie că Partidul Comunist Chinez va înceta aplicarea metodelor sale abuzive de impunere”, susţine Reggie Littlejohn, activistă pentru drepturile omului şi fost avocat.

Descriind metodele violente care continuă de decenii, Littlejohn declară: “Femeile care rămân însărcinate fără să aibă permisiune vor fi în continuare luate cu forţa din casele lor, legate de mese şi forţate să avorteze copiii pe care şi-i doresc, până şi în luna a nouă a sarcinii.”

Conform ultimului raport al Comisiei Congresional-Executiva din China (Congressional-Executive Commission on China) regulamentele de planificare familială din 22 din cele 31 de provincii ale Chinei instruiesc explicit la aplicarea metodelor coercitive, cum ar fi avortul forţat, ca remediu pentru problema sarcinilor neplanificate.

“Avocaţii pro-alegere şi pro-viaţă susţin în unanimitate: Nimeni nu ar trebui supus avortului forţat, pentru că nu este o opţiune”, concluzionează Littlejohn, care militează pentru dreptate prin Drepturile Femeii Fără Frontiere.

4

Cu sute de milioane de avorturi, pierderea de vieţi în China este copleşitoare

Preferinţa familiilor chineze pentru copii de sex masculin a devenit subiectul unei expoziţii de artă în New York, în 2014, când artistul Prune Nourry a încercat să atragă atenţia asupra injustiţiilor care încalcă drepturile omului prin controlul populaţiei.

“A milita pentru valoarea fiecărei vieţi este o cauză care poate schimba cultura Chinei”, spune Matt Lockett, Director Executiv al Bound4LIFE Internaţional, implicat în mai multe naţiuni la nivel global. “O mişcare de rugăciune a început deja, ce luptă pentru viaţa cu aceeaşi determinare ca şi a acestui tată care îşi protejează fiica în aeroport.”

Un interviu recent cu Reggie Littlejohn dezvăluie realitatea aspră pe care o înfrunta părinţii chinezi:

Marisa Lengor Kwaning este scriitor, editor şi analist pe politici de sănătate, care locuieşte în Washington, D.C. A lucrat în domeniul sănătăţii publice, managementul dezastrelor şi politici de sănătate domestice şi străine. Ea a obţinut diploma de Master în Politici Publice la Universitatea George Mason şi în prezent este consultant la Final Draft: Writing Services.

Traducere: Monica Licareti – sursa stiripentruviata.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *