Familiile cu doi tați încep să fie prezentate în cărțile de grădiniță, cu fonduri UE

Gay - Familie cu doi tati 2

O carte destinata copiilor, care face referire la o „familie” formata din parinti de acelasi sex (gay), si care a fost publicata in aceste zile și urmeaza sa fie distribuita in gradinitele și librariile din Santiago, i-a alarmat pe părinții si pe politicienii din Chile.

Cartea se numeste „Nicolás are doi tati” („Nicolás tiene dos papás”) si este publicată de Mișcarea pentru Integrare și Libertatea Homosexualilor (Movilh).

In carte, puteti vedea cum Nicolas, impreuna cu cei doi tati, incearca sa le explice colegilor „ce viata normala duce”, concluzionand ca „nu ar renunta la o astfel de familie, pentru o alta”. Cartea prezinta viata de fiecare zi a lui Nicolas, si chiar intalniri intre cei doi tati si mama acestuia.

Autorii marturisesc ca au urmarit ca aceasta carte sa ii vizeze pe copiii cu vârste cuprinse între 3 si 6 ani – „o varsta la care copiii încep să pună întrebări despre propriile origini și sunt intrebati, despre familia lor, de către colegii lor”.

Petra Thorn a adaptat cartea sa „Povestea familiei noastre”, cu ajutorul Lisei Green, care este o mamă lesbiană a trei copii conceputi prin inseminare de la un barbat donator.

Autorii au pus la dispozitia cititorului chiar si unele rame foto, la începutul și la sfârșitul cărții, astfel încât părinții sa poata adauga fotografii, „pentru a le face propriilor copii continutul mai personal”. Ambele metode de inseminare (asistată medical DI și auto-inseminare) sunt explicate, de asemenea, pentru a personaliza cartea.

Inițiativa Movilh a fost finanțata de… guvernul olandez și de UE. O puteti vedea la urmatoarea adresa: http://issuu.com/movilh/docs/nicolas_tiene_dos_pap__s/3?e=0/9876622

Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune. (Levitic 18,22)

De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire şi să se omoare, că sângele lor asupra lor este. (Levitic 20,13) Sursa text: lonews.ro, sursa foto:mirror.co.ukloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *