Fabrica din România care le dă angajaților bonusuri de 600 de euro din profit

fabrica

Angajații din România ai companiei germane Continental vor primi un bonus de 600 de euro din profitul obținut de companie, informează publicația locală bizbrasov.ro.

Continental are mai multe fabrici în diferite orașe din România: Timişoara, Sibiu, Iaşi, Braşov, Carei şi Nădab.

De exemplu, la fabrica din Ghimbav, județul Brașov, se fac subansamble pentru marii producători auto din Europa (pompe de alimentare cu combustibil şi unităţi de alimentare cu combustibil), la cea din Timișoara anvelope, tubulaturi pentru sistemele de aer condiționat auto și curele de transmisie, la cea din Sibiu componente auto, iar la Carei, în județul Satu Mare, furtunuri de răcire.

De asemenea, compania deține în România mai multe unități de cercetare și dezvoltare.

În acest an, compania Continental a anunțat că a majorat din nou participarea la profit a angajaţilor săi pe plan mondial. Pentru anul financiar 2015, compania distribuie o sumă record în valoare de aproximativ 150 de milioane de euro către angajaţii eligibili. Această sumă a crescut continuu pe parcursul anilor, mai notează bizbrasov.ro.

Baza de calcul pentru sumele distribuite variază în funcţie de ţară. S-au luat în considerare atât normele juridice, cât şi nivelul local al preţurilor şi al salariilor. Pe baza acestora, suma per angajat în România se situează la 600 de euro, cu 20% mai mult faţă de anul fiscal 2014.

„Angajaţii noştri sunt cei care transformă Continental într-un angajator foarte atractiv. Ei creează cu succes mobilitatea prezentă şi viitoare. Munca, angajamentul şi realizările lor au contribuit din nou la creşterea sustenabilă a companiei, într-un mediu economic plin de provocări”, a declarat Anica Stoica, directorul de personal Continental România.juridice, cât şi nivelul local al preţurilor şi al salariilor. Pe baza acestora, suma per angajat în România se situează la 600 de euro, cu 20% mai mult faţă de anul fiscal 2014.

Compania Continental este furnizor internaţional de componente auto și producător de anvelope.

În 2015, Continental a înregistrat o cifră de afaceri de 39 de miliarde de euro, având în prezent peste 208.000 de angajaţi în 55 de ţări.

În România, Continental are aproximativ 14.700 de angajaţi şi a investit 700 de milioane de euro. Cea mai veche fabrică din România a companiei este Continental Automotive Products SRL (Anvelope Timișoara), aceasta fiind înființată în anul 1998.

Cea mai recentă investiție este cea de la Ghimbav, din județul Brașov. Continental Powertrain Romania SRL a fost înființată în anul 2010, printr-o investiție de 44 de milioane de euro.

Printre clienţii fabricilor din România se numără companii importante pe piaţa auto: BMW, Mercedes-Benz, Grupul Volkswagen, PSA Peugeot Citroen, Renault sau Ford.loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *