Dragi parinti, cresteti copiii cu frica de Dumnezeu, vor fi mai buni!

Privim in jurul nostru si vedem mult rau, vedem ca peste tot se fura si nu reusim sa ne dezvoltam deloc ca tara, din orice punct de vedere. Nici pe plan financiar, nici pe plan intelectual. Din contra, involuam. Aceasta situatie exista si persista fiindca l-am izgonit pe Dumnezeu din viata noastra, spunand ca El nu exista.

Omul, privind totul numai din punct de vedere lumesc, are impresia ca doar el este important, iar pentru a supravietui trebuie sa faca orice. Fiind crescut de mic, avand drept valori banii si altele aducatoare de pierzanie…, traieste doar pentru a se satisface. Daca noi, parintii, crestem copiii cu frica de Dumnezeu, ducandu-i la slujbele bisericesti si dandu-le o educatie sanatoasa in spiritul Bisericii, tara noastra nu s-ar mai confrunta cu astfel de probleme la un nivel atat de ridicat, pricipiile de viata find altele. Omul nu ar mai avea curaj sa fure, sa bata, sa injure, stiind ca exista un Dumnezeu in fata caruia candva va da socoteala. Un om fara frica de Dumnezeu, aflat pe o functie care ii ofera prilejul de a-si satisface ilegal „foamea si setea” de care sufera, baga mana in „sac” pana la fund, crezand ca nu-l vede nimeni. Dar Cel care ne-a creat, ne spune ca nimic nu se face pe acest pamant fara stirea Lui.

Copii la biserica

Viata de aici este foarte scurta, iar cea de dincolo este vesnica. Omul o pretuieste doar pe cea de aici, ca doar de ea stie, nu din alta cauza, de cealalta viata a auzit ceva vag ceea ce nu-l face sa creada ca exista. Sa nu uitam, cheia se afla in mana parintilor – educatia pe care o oferim copilului. Pentru mai bine, trebuie schimbate valorile. Daca facem ceva acum, facem pentru viitorul lui, al copilului pe care il crestem.

Am scris multe articole cu invataturi sanatoase lasate testament de sfintii parinti, care au avut vietile modele de urmat, dar la majoritatea dintre ele nu s-a inteles esenta, au fost privite ca ceva personal, chiar ca un repros.

Niciodata nu este tarziu pentru a incepe ceva nou. Dumnezeu ne-a oferit o bogatie de invataturi sanatoase, pe care le putem dobandi mergand la slujbele bisericesti, ascultand predicile preotilor, citind carti scrise de mari duhovnici, tinand posturile de peste an, citind Biblia, mergend la spovedanie, impartasanie, etc., toate acestea ducand la o sanatete sufleteasca si la o sanatate trupeasca, adica la o viata mai buna.

Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteles, dar daca doar o singura persoana as reusi sa o schimb cu aceste putine cuvinte, inseamna ca articolul si-a atins scopul. Doamne ajuta!loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *