Creștinii uciși și torturați în Siria pentru că nu trec la islam

Crestini musulmani siria

Militanții Statulul Islamic au ucis cu brutalitate de 12 creștini, inclusiv un băiat în vârstă de 12 ani, fiul unui preot creștin care a înființat nouă biserici, pentru că a refuzat să renunțe la Iisus Hristos și să îmbrățișeze la schimb islamul potrivit The Gospel Herald, relatează christiantoday.com

Oribilele execuții au avut loc în ultimele zile ale lui august, mai precis pe 28 august, intr-un sat lângă Alep potrivit organizației Christian Aid, un grup umanitar care ajută creștinii aflați în zonele de conflict.

„În fața preotului, a rudelor sale și a unei mulțimi adunate să privească pedeapsa, extremiștii islamiști i-au tăiat băiatului degetele și l-au bătut violent în timp ce îi transmiteau tatălui că pot curma suferința fiului său dacă se leapădă de Iisus și trece la islamn”, potrivit misiunii Christian Aid.

Cum tatăl nu a cedat a fost torturat și el și rudele obligate să asiste la supliciu. Ulterior, în stare de inconștiență au cu toții crucificați.

„Au fost uciși pentru că au refuzat să se întoarcă la Islam după ce au îmbrățișat creștinismuli”, au raportat voluntarii organizației.

Potrivit acelorași relatări într-un alt incident 8 femei creștine au fost întrebate dacă renunță la creștinism și cum refuzul lor a fost unul ferm au fost violate și apoi decapitate în fața unei mulțimi de câteva zeci de persoane obligate să asiste. Cele 8 femei aveau vârste cuprinse într 29 și 33 de ani.

”În timp ce au fost îngenuncheate pentru a fi decapitate femeile se rugau și cântau”, susține unul din martorii obligați să asiste la execuții.

„Sătenii au spus unele se rugau în numele lui Isus, altele se se rugau Rugăciunea Domnului și apoi au ridicat capul spre cer cerând Domnului să le primească sufletele” a declarat directorul Christian Aid.

Trupurile celor uciși au fost apoi atârnate pe cruce drept avertisment pentru musulmanii care ar vrea să treacă la creștinism.

Cei 12 au fost declarați martiri de bisericile creștine din Siria, Irak și Liban.

De la începutul războiului din Siria numeroase bisierici, mănăstiri și așezăminte au fost distruse de islaliști. Potrivit organizațiile creștine active în zonă, din populația de 1,5 milioane de creștini din Siria, în acest moment efectiv pe teritoriul sirian mai sunt puțin sub 200.000. (Sursa: stiripesurse.ro)loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *