Ciolos l-a dat AFARA pe scandalagiul Andrei Tinu. A fost numit direct de Victor Ponta

Andrei_Tinu_-610x300

Premierul Dacian Ciolos a semnat joi decizia de eliberare a lui Andrei Tinu din functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, cu rang de subsecretar de stat.

Potrivit deciziei semnate de Ciolos si publicate joi in Monitorul Oficial, eliberarea din functie a lui Tinu s-a facut „avand in vedere adresa Ministerului Justitiei nr 1/21.313 din 4 martie 2016, inregistrata la Cabinetul primului-ministru”.

Pe 8 martie, Andrei Tinu i-a trimis un memoriu premierului Dacian Ciolos, in care acuza mentinerea „unui climat tensionat” si crearea unor „grave probleme de imagine” prin numirea Malinei-Iulia Ciobanu in functia de presedinte al ANC si cerea analizarea posibilitatii sesizarii Corpului de control al prim-ministrului pentru evaluarea „obiectiva” a activitatii institutiei.

In memoriul transmis lui Ciolos, Tinu sustinea ca Ministerul Justitiei si ANC „se confrunta cu grave probleme de imagine” cauzate de numirea Malinei-Iulia Ciobanu ca presedinte al institutiei, „la mai putin de patru luni” de la revocarea ei, in data de 6 noiembrie 2015, din calitatea de director al Directiei Contencios si Relatii Publice, ca urmare „a managementului defectuos” al acestui compartiment pe care l-a condus din 2012.

Pe 3 martie, ministrul Justitiei, Raluca Pruna, declara ca ceea ce se intampla la ANC este ”scandalos”, exprimandu-si regretul ca angajati ai institutiei „au ales sa exporte in presa” o problema institutionala.

Ulterior, a fost prezentat raportul Corpului de control al MJ in care a fost relevata „o degradare” a performantei institutionale a Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

„Raportul Corpului de Control a aratat ca interimatul asigurat de vicepresedinte a condus la o degradare a performantei institutionale a Autoritatii Nationale pentru Cetatenie. Prin propunerea numirii unui profesionist din cadrul personalului ANC in functia de presedinte, ministrul Justitiei doreste sa dea un semnal clar de incredere in profesionalismul angajatilor acestei institutii. Ministrul Justitiei considera ca ANC este o institutie de maxima importanta si intelege sa ia toate masurile necesare pentru ca aceasta sa functioneze ca un serviciu public de calitate, la cele mai inalte standarde de profesionalism”, se preciza intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Andrei Tinu, vicepresedinte TSD si fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu, a fost numit de premierul Victor Ponta in postul de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie (ANC) in februarie 2014. El avea rangul de subsecretar de stat.

Articol relatat de portalul aktual24.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *