Bulgaria e în STARE de URGENȚĂ: A trimis armata la graniță, tsunami de refugiați

Imigranti-bulgaria

Un important dispozitiv de forţe de securitate bulgare a fost desfăşurat vineri la frontiera cu Macedonia, în cadrul unui exerciţiu comun, pentru a putea răspunde unui aflux neaşteptat de migranţi, a anunţat Ministerul Apărării al Bulgariei, informează AFP.

Sofia şi Skopje au precizat că vor să fie pregătite să facă faţă tuturor scenariilor posibile, în timp ce mai multe mii de migranţi rămân blocaţi la Idomeni, la frontiera greco-macedoneană.

‘Căutăm să stabilim o mai bună coordonare pentru a face faţă crizei migraţiei’, a declarat ministrul bulgar al apărării Nikolai Nencev, care a asistat la acest exerciţiu în compania omologului său macedonean.

Manevrele au mobilizat forţe ale armatei, jandarmeriei şi poliţiei, a constatat de la faţa locului un fotograf al AFP.

Acesta este al doilea exerciţiu menit să-i descurajeze pe traficanţi şi pe migranţi organizat în sud-vestul Bulgariei în mai puţin de două săptămâni. În 5 martie, Sofia a desfăşurat peste 400 de oameni la frontiera sa cu Grecia.

Bulgaria este îngrijorată de posibilitatea ca un aflux masiv de migranţi să se îndrepte spre teritoriul său după închiderea ‘rutei balcanice’ care trece prin Grecia, Macedonia şi Serbia.

De altfel, Bulgaria a construit deja un gard din sârmă ghimpată pe o lungime de 95 de kilometri la frontiera sa cu Turcia (sud-estul ţării), unde circa 2.000 de poliţişti bulgari au fost desfăşuraţi.

Liderii europeni au dat, vineri, undă verde unui acord cu Turcia, care prevede în mod concret retrimiterea spre această ţară a tuturor migranţilor care sosesc pe insulele greceşti, stârnind temerile Sofiei cu privire la o întărire a presiunii migraţiei asupra frontierelor sale.

În 2015, aproape 30.000 de migranţi sosiţi din Turcia au fost înregistraţi în Bulgaria şi cel puţin toţi atâţia au tranzitat în mod clandestin această ţară, potrivit estimărilor, scrie agerpres.ro.

Articol relatat de portalul stiripesurse.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *