Breaking News: ATENTAT TERORIST. Cel puțin 27 DE MORȚI și peste 75 DE RĂNIȚI!

cdcgtx7w0aa0xa7_19641100

Explozia a avut loc în piața Kizilay, în apropiere de Güvenpark, într-o zonă centrală a Ankarei, lângă o importantă stație de autobuze și mai multe clădiri guvernamentale. Focuri de armă au fost auzite imediat după deflagrație și mai multe ambulanțe au ajuns la fața locului, scrie realitatea.net.

Potrivit guvernatorului local, există cel puțin 27 de morți și 75 de răniți. 

Presa locală a informat că o mașină capcană s-ar fi ciocnit de un autobuz. Alte surse au precizat însă că deflagrația a fost produsă de un dispozitiv exploziv plasat la fața locului. 

ankara_69924700 61785079_40711700

Fumul putea fi văzut de la 2,5 kilometri distanță. În imaginile difuzate de televiziuni puteau fi văzute autobuze calcinate și numeroși membri ai echipelor de salvare transportând răniți.

Explozia vine la o lună după ce un atac cu bombă revendicat de militanți kurzi a ucis 29 de oameni în oraș.

MAE: Nu sunt indicii privind existența unor români printre victime

Ambasada României la Ankara a întreprins de urgență demersurile legale pe lângă autoritățile turce pentru a afla dacă printre victimele „incidentului” din seara de 13 martie se află și cetățeni români, dar până în acest moment nu sunt indicii cu privire la cetățenia victimelor, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un răspuns transmis la solicitarea AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ambasada are în atenție acest incident și verificările sunt în curs.

„Misiunea diplomatică română se află în legătură permanentă cu autoritățile turce și este pregătită să acorde asistență consulară de specialitate dacă situația o va impune”, precizează MAE.loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *