Biserica a procedat corect in legatura cu Sergiu Nicolaescu

Patriarhia RomanaDegeaba isi dau cu parearea foarte multi apropiati ai marelui actor si regizor Sergiu Nicolaescu si invinovatesc Patriarhia Romana ca a avut grija ca niciun preot sa nu efectueze slujba de inmormantare a acestuia. Canoanele Bisericii Ortodoxe Romane, spun: „Celor care urmeaza a fi incinerati (adica li se ard trupurile in crematoriu) nu li se savarsesc nici slujba inmormantarii si nici slujbele de la soroacele de pomenire a celor morti, randuite de Biserica”. Daca Patriarhia Romana ar fi acceptat acest lucru s-ar fi creat un precedent, iar intr-o alta ordine de idei, preotul ar fi fost pus in situatia de a-si asuma un pacat foarte mare. Nu trebuie comparata aceasta situatie cu cea in care au fost arsi mucenicii pe rug sau cu trecerea in lumea celor drepti a unor persoane prin incendii, asa cum a precizat Florian Bichir intr-o interventie telefonica la un post de televiziune. In cazul de fata vorbim de alegera actorului de a fi incinerat, iar Biserica a avertizat personal familia din timp in legatura cu aceasta problema. Tot Biserica, a propus familiei suportarea a toate cheltuielile cu inmormantare, numai sa nu il incinereze. Asa ca, vinovati pentru situatia ivita sunt cei apropiati. Daca si-au dorit neaparat acest lucru, sa isi asume in acelasi timp si consecintele, nu sa acuze Patriarhia ca nu a lasat un preot sa efectueze slujba de inmormantare a actorului.

Biserica nu trebuie sa se supuna unor regului civice, umane, aici vorbim de spirit, de partea nevazuta, vorbim de Dumnezeu si de reguli primite de oameni prin Sfintii Apostoli de la Duhul Sfant si aduse pana in zilele noastre prin sacrificiul a mii si mii de crestini de-a lungul a doua milenii. Oamenii s-au indepartat foarte mult de Biserica si o vad doar ca pe o institutie, nu mai vad partea divina. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!loading...

You may also like...

3 Responses

 1. Liviu Galatchi spune:

  Ati citat un text, facand referire la „canoane”. Ne puteti arata cu acuratete din ce CANON face parte textul mentionat?!

  Si inca ceva: s-ar parea ca Mantuitorul considera ca iubirea e mai mare devat adevarul…

 2. Admin spune:

  Facand uz de mila crestina (dvs. avand studii teologice la baza, chiar in drept canonic), noi avand foarte putin timp la dispozitie va ofer posibilitatea ca la intrebarea cu raspunsul avut in asteptare, sa il si postati si in felul acesta eu va sunt recunoscator iar Domnul va va socotii cu o fapta buna in cartea vietii pe ziua de azi. Acest blog este sustinut de noi toti care simtim ceva pt. Sfanta noastra Ortodoxie, de aceea am lansat aceasta rugaminte care daca depaseste limita bunului simt, va rog sa ma iertati. Doamne ajuta!

 3. George spune:

  Chiar ma intrebam daca a fost inmormantam prin oficierea unei slujbe religioase in conditiile in care a ales sa fie incinerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *