Băsescu a uitat că el i-a promis lui Erdogan moscheea de la București și l-a pus pe Oprescu să caute teren

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Trairan Basescu ile Resmi Konut'ta görüştü. (Kayhan Özer - Anadolu Ajansı)

Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi l-a acuzat, sambata, pe fostul presedinte Traian Basescu, ca in 2014, la Ankara, ii promitea lui Recep Erdogan, pe atunci premier, ca are „grija se se construiasca o moschee la Bucuresti” si il intreba pe Sorin Oprescu de ce nu da mai repede terenul pentru acest proiect, relateaza ziare.com.

„Date fiind schimbarile naucitoare de pozitie si declaratii pe care Traian Basescu le face fara nicio jena in ultima vreme, de cand s-a descoperit cruciatul crestinismului, se ridica firesc cateva intrebari. Cat tupeu poate avea Traian Basescu sa strige de indignare impotriva moscheii de la Bucuresti, cand in 2014, la Ankara, promitea atunci premierului Erdogan ca are el grija se se construiasca o moschee la Bucuresti?”, a transmis Cristian Busoi, intr-un comunicat de presa citat de News.ro.

„Traian Basescu a uitat cum il intreba pe fostul primar general, Sorin Oprescu, de ce nu da mai repede terenul pentru moschee si cerea Primariei Generale sa urgenteze proiectul care sprijina prietenia turco-romana?”, a continuat prim-vicepresedintele PNL.

Cristian Busoi considera ca schimbarea de pozitie a lui Traian Basescu fata de construirea unei moschei este generata de considerente electorale.

„Altfel nu se explica cum si cand a reevaluat ideea de a avea o moschee in Bucuresti. Faptul ca Traian Basescu raspandeste frica si pozeaza in cruciatul crestinismului, bazandu-se pe faptul ca romanii, in buna lor credinta, il mai prezuma cu autoritatea unui fost sef de stat este o escrocherie electorala.

Dincolo insa de escrocherie politica a domnului Basescu, pentru cei care chiar vor sa gaseasca solutii si sa-i protejeze pe romani de pericole, trebuie spus clar ca Europa se dovedeste iar prea lenta si prea birocratica ca sa fie in stare sa ne apere de terorism”, a mai afirmat Busoi.

Potrivit prim-vicepresedintelui PNL, „valul de imigranti care a coplesit Uniunea Europeana este consecinta unei decizii politice proaste, dar cine crede ca raspandirea urii face vreun bine se insala, iar cine profita de temerile oamenilor este complicele moral al unor radicali smintiti care nu au decat credinta distrugerii”.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, miercuri, ca spera ca, in cursul vizitei in Turcia, presedintele Klaus Iohannis sa rezolve doua probleme, respectiv sa nu accepte construirea unei mari moschei in Romania si sa se redeschida accesul carnii de oaie romanesti pe piata din Turcia.

„La vizita asta sper ca doua lucruri sa rezolve domnul Iohannis. Unu, sa lamureasca faptul ca in Romania nu se pot construi moschei pentru ca avem atat cat ne trebuie pentru comunitatea noastra”, a declarat, la Adevarul Live, Traian Basescu, precizand ca „slabiciunea” europenilor de a accepta constructii de moschei finantate, de multe ori, de Arabia Saudita, Iran sau alte state musulmane a dus la aparitia unor lideri care „propovaduiesc islamismul radical”.loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *