Au filmat închisorile subterane ale ISIS. Este tulburător ce au descoperit în acest tunel

2F603D9300000578-3360106-Dungeon_Manhole_like_panels_in_the_northern_Syrian_desert_are_th-a-18_1450135021876

O ancheta realizata de Sky News in Irak arata iadul prin care trec femeile yazidi dupa ce sunt luate ostatice de catre ISIS.

SkyNews a filmat reteaua de inchisori subterane in care jihadistii Statului Islamic tin fetite, fete si femei rapite si terorizate.

In celule inguste si sufocante din pamant, erau tinute in mare parte femei ale minoritatii yazidi, un grup religios, de etnie kurda, a caror credinta este un sincretism intre islam si vechile religii persane scrie stirileprotv.ro

Yaziditii sunt considerati „slujitori ai satanei” de catre adeptii ISIS care au revendicat cu mandrie rapirea, punerea sub sclavie, violarea, obligarea la casatorie si vanzarea catorva mii de femei si fete, unele in varsta de doar 12 ani.

Pe interiorul celulelor reporterii britanici au descoperit desene realizate probabil de copilele tinute prizoniere. Multe dintre ele erau drogate si obligate sa se prostitueze.

Aceasta descoperire este ultima dintr-o serie lunga care dovedeste campania brutala dusa de jihadisti contra minoritatii yazidi. Liderii comunitatii yazidi si ONG-uri de aparare a drepturilor omului au atras atentia ca aceasta minoritate se confrunta cu un genocid, relateaza cyd.ro.loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *