Atenționare lansată de SRI asupra zborurilor low-cost

avion

Companiile aeriene low-cost sunt mai vulnerabile în fața teroriștilor decât companiile de linie, avertizează specialiști din SRI. Aceștia au declarat, sub protecția anonimatului, că o serie de companii aeriene low-cost „nu au, de regulă”, pe timpul zborurilor, ofițeri de protecție la bordul avioanelor, așa cum au avioanele de linie, scrie Romania Liberă.

România Liberă a încercat să obțină informații despre prezența sau absența agenților de pază de la trei companii low cost care operează în România: WizzAir, Blue Air și Carpatair. Niciuna dintre aceste companii nu răspuns la întrebarea-cheie: dacă are sau nu are ofițeri de protecție în aeronave.

În prezent, ofițerii de protecție din avioanele civile românești fac parte din Brigada Antiteroristă a SRI, iar în documente apar sub denumirea IIBO (însoțitori înarmați la bordul aeronavelor). Ei călătoresc în aeronave ca simpli pasageri, fără a ieși cu nimic în evidență. Nici chiar echipajul aeronavei nu cunoaște identitatea acestor oameni, susțin reprezentanții SRI. Ofițerii de protecție sunt singurii din avion care au asupra lor arme de foc, relateaza activenews.ro.loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *