ARMATA a intrat în actiune. Migranții sunt băgați în camioane și trimiși ÎNAPOI

migranti21

Armata macedoneana a oprit sute de migranti veniti din tabara greaca de la Idomeini, care au reusit sa patrunda ilegal pe teritoriul Macedoniei folosind o ruta alternativa, transmite un corespondent al AFP la fata locului, scrie aktual24.ro.

Dupa ce au traversat un camp si un rau, migrantii au mers pana la capatul gardului de sarma ghimpata ridicat de autoritatile macedonene si au ajuns in satul Moin, unde au fost incercuiti de armata. Ziaristii si activistii care i-au insotit au fost condusi la o sectie de politie, iar migrantii au fost grupati, bagati in camioane si trimisi inapoi in Grecia.

Marti, Macedonia a anuntat ca a returnat in Grecia circa 600 de migranti care trecusera luni frontiera greco-macedoneana. Majoritatea au fost dusi in camioane inapoi in Grecia luni sau in cursul noptii trecute.

migranti4 migranti5 migranti31 migranti41

Incepand de miercuri, ruta balcanica pe care obisnuiau sa ajunga in vestul Europei migrantii veniti mai ales din Orientul Mijlociu a fost inchisa in urma deciziei comune luate de tarile aflate pe acest traseu. Prin urmare, in prezent circa 40.000 de migranti sunt blocati pe teritoriul Greciei, dintre care aproximativ 14.000 stau in conditii mizere in tabara Idomeini, la frontiera greco-macedoneana, mai scriu cei de la aktual24.ro.loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *