Aproape 400 de preoti CATOLICI demisi de Vatican in 2 ani pentru abuzuri sexuale

catolic.org_400

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a demis în 2011 şi 2012 nu mai puţin de 384 de preoţi catolici, care au săvârşit abuzuri sexuale contra minorilor. Foştii prelaţi au fost eliberaţi din preoţie la cerere sau forţat.

Ştirea a fost difuzată iniţial de Associated Press, ulterior fiind confirmată şi de Vatican. Datele se află în Anuarul Sfântului Scaun pentru anii în cauză şi au fost prezentate săptămâna trecută, alături de alte date relevante, Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului.

Numărul de preoţi scoşi din preoţie în 2011 şi 2012 este mult mai mare decât cel din 2008 şi 2009, când totalul a însemnat 171, anunţă agenţia de ştiri Catholica. Această creştere puternică este atribuită noii legislaţii introduse de Vatican în 2010, care permite demiterea preoţilor prin decizie administrativă.

Pr. David Cito, profesor de drept canonic la Universitatea Pontificală Sfânta Cruce din Roma, care a ajutat Vaticanul în cazurile de preoţi ce au abuzat minori, a spus pentru AP că numărul preoţilor daţi afară ar putea fi mult mai mare, dat fiind că Anuarul include doar cifrele primite de Sfântul Scaun.

Sursa: FrontPress.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *