Al treilea razboi mondial ? OFICIAL: Rusia a declarat RĂZBOI Ucrainei

Al treilea razboi mondial

Consiliul Federaţiei al Parlamentului Rusiei a aprobat în urmă cu două ore, în unanimitate, decizia de invazie armată a Ucrainei.
Decizia a fost luată la solicitarea președintelui rus Vladimir Putin de a introduce armata în regiunea Crimeea până la normalizarea situației în Ucraina.

„Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară”, informează un comunicat al Kremlinului.
De asemenea, Consiliul Federaţiei i-a cerut lui Putin retragerea ambasadorului rus din Statele Unite, pe fondul situaţiei tensionate din Ucraina.
„Preşedintele SUA, Barack Obama, a depăşit o linie roşie şi a umilit poporul rus declarând vineri că o intervenţie militară în Ucraina ar genera costuri”, a declarat, potrivit AFP, Iuri Vorobev, vicepreşedintele Consiliului Federaţiei Ruse.
Amintim că preşedintele American a anunțat vinery că ar putea renunţa să participe la summitul G8 care va avea loc în iunie la Soci, în Rusia, dacă forţele armate ruse vor fi prezente în Ucraina. De asemenea, Obama a avertizat Rusia în legătură cu o eventuală intervenţie armată în Ucraina, atrăgând atenţia că aceasta va avea un „cost”.
Astăzi seara, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va întruni în reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Ucraina, în contextul ameninţărilor Rusiei cu o intervenţie militară.
Reuniunea, a doua convocată de urgenţă în ultimele 48 de ore pe aceeaşi temă, va începe la ora 21.00, ora R. Moldova.
Și președintele României, Traian Băsescu, a convocat astăzi, pentru ora 19.00, într-o şedinţă de lucru, structurile de securitate naţională, în vederea discutării situaţiei din Crimeea.

Sursa: ziarulnational.mdloading...

You may also like...

2 Responses

  1. elena lazar spune:

    Din ce data este publicat articolul privind razboiul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *