Aici, Rizea-Ferrari a scapat de AREST. In China, un alt corupt cu Ferrari a fost EXECUTAT

liu-han-china-cry_3192461c-600x300

Deputatii l-au scapat, miercuri, de arestare pe milionarul Cristian Rizea, care si-a cumparat un Ferrari din spagile incasate. In China, un alt corupt iubitor de Ferrari a fost executat prin impuscare in urma cu un an.

Cristian Rizea s-a milogit de deputati, a invocat faptul ca are un copil adoptat de doi ani si jumatate, si a scapat. In China, milionarul Liu Han a plans in fata judecatorilor, insa nu a fost iertat de glont.

„China l-a executat pe miliardarul iubitor de Ferrari”, anunta The Telegraph in urma cu un an, in februarie 2015.  Alaturi de miliardar au fost executati si fratele sau Liu Wei si alti trei complici

Liu Han conducea Hanlong, un vast conglomerat cu interese mergand de la turism pana la minereuri. In 2011 a devenit cunoscut pe plan international dupa ce a lansat o oferta de achizitie a societatii miniere australiene Sundance Resources pentru un miliarde de dolari.

Desi oferta a fost acceptata, ea nu s-a concretizat, dupa ce chinezul nu a putut oferi in timp util, in 2013, un plan de finantare.

Presa chineza a anuntat tot atunci arestarea lui Liu Han, acuzat printre altele de spalare de bani in cazinourile din Macao. Presa de stat a sugerat ca Liu Han avea contacte privilegiate cu responsabili ai guvernului central si ca a beneficiat de protectia unor persoane foarte influente.

Partidul Comunist Chinez (PCC) a sanctionat, numai in 2015, aproape 300.000 de membri ai sai pentru fapte de coruptie in 2015, in cadrul unei vaste campanii anticoruptie lansate de presedintele Xi Jinping, a indicat autoritatea disciplinara a partidului, citata de AFP.

Articol relatat de portalul aktual24.roloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *