(VIDEO) La cât mai multe inaugurări de acest gen ! Primul giratoriu suspendat din România. Deci, se poate şi la noi

194805_giratoriu_16091100_696x393_jpg_pagespeed_ce_fkbxztyal5_99570300

Sambata dupa-amiaza a fost deschisa circulatia pe primul sens giratoriu suspendat din Romania, situat la iesirea din Ploiesti spre Paulesti.

Impresionantul proiect de arhitectura intitulat „pasaj suprateran Reunirea” a fost inaugurat intr-un mod neobisnuit. De data aceasta nu au mai taiat panglica reprezentantii autoritatilor, ci doua masini au trecut in viteza deschizand traficul, informeaza Agerpres.

Este cea de-a doua inaugurare care i se face spectaculosului sens giratoriu. La inceputul lunii aprilie, sute de primari din tara, dar mai ales din Republica Moldova au fost invitati sa vada cu ochii lor lucrarea de infrastructura aflata atunci la final.

Contractul de finantare a fost semnat in ianuarie 2013, iar proiectul trebuia sa fie terminat in 24 de luni, dintre care 18 destinate executiei efective. Din cauza intarzierilor, pasajul a fost gata dupa 42 de luni.

Costurile s-au ridicat la circa 13 milioane de euro, cea mai mare parte fiind bani europeni.

Scopul constructiei este sa ajute la fluidizarea traficului pe doua sosele intens circulate: Drumul National 1B, spre Buzau, si Drumul Judetean 102, spre Slanic Prahova.

sursa: ziare.comloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *