VIDEO. În România a apărut PORCUL BIO: arată ca o oaie însă e delicios

porc1

Cu totul neobișnuit. Un român a încrucișat porcul vietnamez, mangalița și mistrețul sălbatic rezultând o nouă rasă Bio de porci, în varianta „LIGHT”. Porcul este diferit de ceea ce ne așteptăm să vedem. Este la fel de gras dar are lână și arată mai degrabă ca o oaie.

“Am vrut să pot oferi o carne de calitate mai întâi pentru familia mea. După aceea, am văzut că devine din ce în ce mai interesant și de vândut și pentru prieteni. Poate fi o afacere bună pentru micii fermieri pentru că acest tip de carne, mai sănătoasă, se vinde foarte bine și cumpărătorii au început să caute deja în târguri mult mai mult porci de acest tip.Plus că și prețul este mai mare. De exemplu, un purcel de 20 de kilograme se vinde cu 400 de lei bucata, ceea ce este aproape dublu față de rasa normală”, a declarat Ion Torz pentru VoceaTransilvaniei.ro, citat de onlinereport.ro.

Această nouă rasă de porc se hrănește cu un amestec de furaje compus din porumb, grâu, floarea-soarelui, orz, orzoaică, amestecat cu mălai furajer.loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *