Un nou tribut al Armatei Române

5337cffe95f9cf1641000000

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, ora 10,45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, informează MApN.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania, precizează MApN.

Conform sursei citate, familiile victimelor au fost anunţate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

Mesaj de condoleanțe transmis de Președintele României

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 7 mai a.c., un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a doi militari români căzuți la datorie în timpul unei misiuni în Afganistan. Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Am primit cu durere vestea încetării din viață a celor doi militari români căzuți la datorie astăzi, în Afganistan.

Militarii noștri și-au servit țara cu devotament și curaj și vor rămâne veșnic în amintirea mea și a poporului român.

În aceste momente de tristețe, transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate.

Militarului rănit în aceeași misiune îi urez însănătoșire grabnică și să se întoarcă cu bine acasă.”

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe aceşti bravi ostaşi şi buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc, citat în comunicat.

Sursa: comisarulloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *