Ţiganii mai comit una gravă. Îmbolnăvesc Parisul de tuberculoză

tigani-paris-720x477

Parisul nu a scapat nici in 2016 de tiganii care isi ridica zeci de corturi formand adevarate tabere. De curand, una dintre corturile (aduse parca de la circ) a fost evacuata de urgenta. Mai exact, aproximativ 2.000 de migranți au fost evacuați luni dimineață dintr-o tabără improvizată în nordul Parisului, unde presiunea exercitată de migrație continuă să reprezinte o provocare uriașă pentru autorități.

Primii migranți au început să se urce în autobuze, la puțin timp după ora locală 07:00, pentru a fi transportați la circa 60 de centre de cazare, inclusiv săli de sport, din regiunea pariziană. Operațiunea a fost complicată de afluxul de migranți care, de teama că nu vor fi luați, s-au îmbulzit la punctele de plecare, împânzite de polițiști.

Conform unui recensământ efectuat duminică, aproximativ 1.300 de persoane, între care numeroși afgani, sudanezi și eritreeni, se adăposteau în această tabără de corturi în nordul capitalei franceze. Dar potrivit celor mai recente cifre de luni dimineață, ‘în jur de 2.000 de persoane’ se aflau la fața locului pentru a fi evacuate, a indicat primarul Parisului, Anne Hidalgo, la un post de radio local.

 Numărul migranților a crescut după ce ‘s-a aflat că va fi o operațiune de evacuare și de relocare’, a explicat edilul-șef socialist al Parisului. ‘Este necesar să creștem considerabil primirea refugiaților în întreaga țară, Parisul nu poate face față singur situației’, a subliniat ministrul locuințelor Emmanuelle Cosse, prezent la operațiunea de evacuare, informează Agerpres.

Surse: libertatea.ro , nationalisti.ro

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *