Tatonările NATO-Rusia continuă. Să sperăm că nu se lasă cu vreo rachetă nucleară „scăpată” pe noi

nato-620x400

Rusia organizează manevre aeriene cu 50 de avioane şi elicoptere, în Crimeea, ca replică la exercițiul militar organizat de Alianţa Nord-Atlantică marţi, în Polonia.

Exercițiul militar inițiat de NATO, Anaconda 2016, a fost inițiat pe fondul activităților Rusiei și au participat 31.000 de militari.

“Scenariul cel mai sumbru care va fi simulat este cel al unui incident nefericit, al unei erori a Rusiei, al unei acţiuni ofensive ruse”, a declarat, pentru ziarul The Guardian, un ataşat militar european de la Varşovia.

Operațiunile inițiate de NATO vor dura zece zile, participând 35 de elicoptere militare. De asemenea, 1.130 de paraşutişti militari vor face salturi în oraşul polonez Toruń.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că Rusia ripostează și trimite peste 50 de avioane şi elicoptere militare, care vor efectua manevre în sud-vestul Rusiei, pe litoralul Mării Negre, în regiunile Crimeea şi Rostov.

“La exerciţiile de trei zile participă peste 50 de aparate de zbor, inclusiv elicoptere Mi-28N, Ka-52 şi Mi-35M, precum şi avioane Antonov-12, Antonov-26, Suhoi-30SM şi Suhoi-27”, precizează Ministerul rus al Apărării, conform agenţiei Tass.

sursa: presalibera.netloading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *