Studenţii români şi bulgari sunt PERSECUTAŢI în mediile universitare din Marea Britanie

Studenti romani persecutati Londra

Londra îi persecută pe studenţii bulgari şi români, ei protestează pe Downing Street, titrează, marţi, cotidianul sofiot Trud, care, preluat de Agerpres, informează că zeci de studenţi bulgari din Marea Britanie sunt pe cale să renunţe la studii din cauza presiunii administrative sau a suspendării creditelor.

Maria, care studiază la Universitatea din Liverpool, a fost obligată de instituţie să-şi plătească întreaga taxa anuală de 9.000 de lire sterline cu toate că suma este acoperită de un credit. Motivul este că instituţia care administrează creditele studenţeşti Students Loans Company (SLC) a trimis o scrisoare universităţii în care se afirmă că studenta bulgară a primit cu 1.118 lire mai mult decât avea dreptul şi trebuie să returneze suma.

Învăţământul universitar în Marea Britanie este cu plată şi majoritatea studenţilor recurg la credite care provin de la SLC. Cazul Mariei nu este nici pe departe izolat. Zeci de studenţi bulgari şi români se plâng în grupul lor de Facebook că au conturile bancare blocate sau că au primit scrisori de la SLC că fac obiectul unei anchete, din simplul motiv că sunt cetăţeni ai uneia dintre cele două ţări. În urma cu o săptămână tabloidele britanice au scris că bursele studenţești pentru români şi bulgari vor fi şi ele suspendate.

Ambasada britanică la Sofia a negat aceste afirmaţii. Diplomaţii britanici susţin că nu este nici o schimbare în cea ce priveşte creditele şi bursele studenţeşti. Suspendate sunt doar creditele pentru cheltuieli zilnice, aşa-numitele maintenance loans, şi asta pentru că, în ultimul timp, numărul de solicitări este prea mare.

Trud comentează că problemele cu care se confruntă studenţii sunt doar o parte din campania împotriva bulgarilor şi românilor în Marea Britanie. Săptămâna trecută, cetăţeni ai celor două ţări, inclusiv studenţi, s-au strâns pe Downing Street pentru a protesta împotriva măsurilor discriminatorii. Potrivit unui diplomat britanic, campania împotriva imigranţilor din Bulgaria şi România va continua până la alegerile europarlamentare din mai 2014, mai scrie ziarul.

Sursa stire: activenews.ro, sursa foto: economica.net.loading...

You may also like...

1 Response

  1. Ioana spune:

    Nu e corect, dar daca incerc sa vad motivul cred ca stiu de ce. Nu mai suntem de folos pentru ei, gandirea noastra este fundamental diferita, cele doua tari sunt complet diferite. Nu mai avem folos pentru ei, suntem o povara, stam daca platim. Gata, e clar ca daca stam la ei mult folos nu avem, daca plecam ne-au educat degeaba, deci stam daca platim ca toata lumea, e corect dar nedrept. Pe o parte platim ca toti ceilalti, pe o parte e nociv sa discriminezi pe motive de nationalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *