Sperăm să nu fie aşa. Un front electrostatic loveşte ţara noastră: Fulgerele care au ucis oameni in Europa ajung în România

 

Thunderstorm and lightnings in night over a lake with reflaction

La doar câteva zile după ce vremea capricioasă a făcut prăpăd în Germania şi Franţa, unde 35 de oameni au ajuns la spital, trei fiind în stare gravă, după ce au fost loviţi de trăsnete, acestea ajung şi în România.

Conform unor informaţii furnizate în mediul virtual, începând de marţi până joi, un front atmosferic neobișnuit de puternic încărcat electrostatic, care generează multiple fulgere cu descărcare la sol, va ajunge şi în România.

„Începând de marţi, dar posibil şi joi, vineri şi sâmbătă un front atmosferic neobişnuit de puternic încărcat electrostatic, care generează multiple fulgere CU DESCĂRCARE LA SOL, va ajunge şi în România. Este acelaşi front care a produs zeci de victime în Europa în ultimele zile. Bănuiesc că aţi citit cu toţii aceste ştiri despre numeroase cazuri tragice legate de trăznete în Europa în ultimile zile. Au lovit un întreg stadion în timpul unui meci de fotbal, a lovit parcuri pline de oameni, autostrăzi şi bulevarde aglomerate din oraşe.

Acelaşi front atmosferic se îndreaptă vertiginos spre România şi va ajunge marţi. ANM ştie foarte bine situaţia, însă nu vrea să creeze panică legată de acest eveniment, deci nu veţi auzi la ştiri despre acest event înainte să se producă. Cu siguranţă vor fi ştiri după ce se vor produce.

Nu trebuie să facem din asta o tragedie (aceste fenomene apar în fiecare an) însă de această dată va fi ceva mai intens şi mai periculos decât ne-am obişnuit. Vă recomand să fiţi mai precauţi în aceste zile, mai ales MARŢI. Dacă vedeţi pe cer o acumulare rapidă de nori (nu e neapărat să plouă), încercaţi să va îndreptăţi rapid spre casă.

Dacă deja apar tunete şi fulgere, mersul pe stradă devine un risc şi e bine să va adăpostiţi urgent: într-un magazin, parcare subteran, la metrou, oriunde găsiţi un adăpost într-o clădire sau un vehicul, nu sub un copac, sau în parc sau în spaţii deschise. Dacă sunteţi la un eveniment în aer liber (concert, meci, etc), pleacati de acolo! Dacă sunteţi la serivciu şi furtună a început, mai rămâneţi acolo câteva ore până când vedeţi că cerul se degajă de nori.
Din păcate cu toţii avem cel puţin un mobil la noi care ne transformă în ţinte în orice secundă.
Urmăriţi prognozele pentru a şti la ce ora încep furtunile. Pt cei care au smarthone există mai multe aplicaţii (una din ele se cheamă chiar simplu ”Weather”) care va arată vremea pe ore. Evitaţi pe cât posibil acele ore.

E bine să dai ”share” dacă vrei să ştie şi prietenii tăi.” ,  se arată în mesajul care circulă pe internet.

Deocamdată, autorităţile nu au emis o avertizare în acest sens, cel mai probabil pentru a nu se crea panică, însă pentru a fi în siguranţă este indicat ca atunci când apare o acumulare de nori rapidă să vă îndreptați cu repeziciune spre locuințe sau să vă adăpostiți în magazine, metrou sau parcări subterane.

sursa: nationalisti.ro

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *