Şi uite aşa a început al treilea război mondial. Erdogan aprinde fitilul. Să vedem unde face „POC” !!!

turci in siria

Este oficial, faptul ca armata turca a intrat in Siria si, si-a stabilit pozitii in jurul oraselor Azaz si Afrin, ceea ce inseamna ca, practic, Turcia a declarat razboi Siriei in mod oficial si reprezinta o forta armata invadatoare, fara a fi invitata sa ajute la rezolvarea  ostilitatilor care au loc in tara.

Turcia ameninta si mai mult pacea regiunii si incearca sa duca razboiul din zona la o noua faza, extrem de periculoasa, avind in vedere prezenta masiva in zona a Rusiei si Iranului, care pot raspunde si la sol si in aer.

Sultan-Erdogan

Coridorul sirian  Azaz, este considerat extrem de important ca strategie militara, pentru ca este cea mai scurta ruta, prin intermediul careia, Turcia poate aproviziona teroristii sirieni masati aici, in asa zisa zona a Armatei de Eliberare Siriene, care practic nu vrea sa elibereze tara de ISIS ci de regimul democratic ales al lui Assad. Acest coridor militar face mult mai usoara aprovizionarea de catre turci a asa zisilor rebeli sirieni din Alepo si evident aprovizionarea ISIS si transportul petrolului furat de ISIS catre Turcia, turcii dorind sa pastreze acest drum deschis pentru ei cu orice cost…

13940721000884_PhotoI

Intre timp, iranienii au reactionat dur la invazia militara turca din Siria, ceea ce complica lucrurile si mai mult, dar sultanul Erdogan doreste sa distraga atentia turcilor de la situatia economica dificila din tara si coruptia care macina Turcia si la baza careia sta familia Erdogan.

Fara discutie, situatia devine exploziva, datorita faptul ca in zona actioneaza extrem de eficient armata kurda, practice cea mai efectiva grupare militara din zona impotriva teroristilor ISIS, dar kurzii nu sint pe placul sultanului si mai ales daca acest kurzi bombardeaza ISIS, ceea ce va duce in scurt timp la confruntari de proportii intre armata kurda si cea turca din zona, in incercarea turcilor de a-si extinde influenta si ocupatia teritoriala in zona.

Presa americana tace, cum este si normal, atita timp cit Turcia este aliatul SUA. Actiunea turcilor duce la destabilizarea zonei si ducerea unui razboi de uzura, care le aduce avantaj aliatilor americani. Pe de alta parte, presa israeliana nu are cum sa anunte intrarea turcilor, aliatii americanilor, atita timp cit Erdogan si familia lui fac afaceri cu Israelul, prin intermediul petrolului furat din Siria si Irak de catre ISIS si transportat peste granite turca, in Turcia si de acolo in portul evreiesc Ashelon.

YEMEN_-_ARABIA_SAUDITA_-_analisi

Arabia Saudita a invadat Yemenul

Turcia si Arabia Saudita au trecut peste orice limite de respect al granitelor tarilor vecine si orice restrictii legal impuse international, ceea ce face ca atit Turcia cit si Arabia Saudita, sa fie tratate ca forte teroriste, iar lupta impotriva terorismului va trebui sa fie si o lupta impotriva celor doua state, foarte curind. Tot ce a facut Ankara si Rhyadul de la inceputul conflictului a fost de natura sa il amplifice in ideea controlului. Erdogan este foarte “amabil” si sustine terorismul in zona, permitind trupelor teroriste ale ISIS si asa zisilor rebeli sirieni sa treaca granita turca si sa ii pregateasca militar.

Erdogan, aliatul americanilor a devenit un temut dictator in Turcia si este obsedat cu extinderea si refacerea imperiului ottoman, ceea ce il apropie de ideologia americana in plan international si chiar intern, oferindu-i lui Erdogan o imagine similara cu a lui  Hitler. In acelasi timp, nici o publicatie americana nu il critica pe Erdogan..

Dar turcul nu se multumeste doar cu invazia siriana si a deplasat forte militare in Irak, iritind la maxim Moscova, care a prezentat un raport al situatiei, prin Serghei Lavrov, cu numai citeva zile in urma.

spetsnaz-novorussia

Trupele speciale ruse opereaza,deja, la sol in Siria

Rusia nu va accepta la nesfirsit ingerintele Turciei in Siria si cu siguranta va raspunde, creind zone de conflict artificiale in zonele in care exista masata armata turca, zone pe care le va bombarda masiv.

In acelasi timp, “democratul” Erdogan, interzice medicamentele contraceptive folosite de femeile din Turcia, dorind sa multiplice o populatie de razboinici, in situatia economica extrem de critica de la el din tara… Americanii nu spun nimic nici la acest capitol, pentru ca le convine acest aspect “democratic” cu accent turcesc, de tip Erdogan.

erdogan islamist

Erdogan se adreseaza in pulbic spunind ca “femeile musulmane trebuie sa aiba cel putin trei copii si ca nu este posibil ca femeile sa fie tratate in aceasi maniera de respect ca si barbatii”… Democratie si respect in stil turcesc, dar adorate de americani.

Autor: Adrian Cosereanu

 loading...

You may also like...

2 Responses

  1. Emil spune:

    Aschelon nu Ashelon!

  2. turcu spune:

    cred ca ai mancat dupa jos fratisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *