Şarapova a adus tenisul la un alt „nivel”, uimindu-i pe cercetători prin numărul de chimicale ingerate

sharapova (1)

Joi, expertul în medicina sportului Ross Tucker a anunţat cifra „extraordinar” de mare de substanțe chimice descoperite la jucătoarea de tenis din Rusia,  Maria Şarapova, suspendată recent pentru doi ani din orice competitii, relatează The Times.

„Tucker şi-a exprimat uimirea în urma recunoaşterii sportivei că a consumat  „cocktail-uri” de 18 suplimente alimentari și preparate medicale” – explică publicatia.

„O cifra atât de mare eu n-am mai întâlnit, – a spus Tucker. Pentru sportivii care fac parte din elita sportului este pur și simplu indecent sa folosească atat de multe substante. Fiecare supliment pe care îl utilizezi creează un risc. Sa iei 18 substanțe este nebunie curata”.

Susținătorii Şarapovei afirma că toate preparatele pe care sportiva le consuma erau autorizate înainte de 2016. „Dar Tucker, profesor de medicina sportiva la School of Medicine of the University of the Free State (Africa de Sud), a spus că îngrijoreaza cifra foarte mare a preparatelor”, – scrie ziarul.

„Tinerii din elita sportului îşi prepara deseori „cocktail-uri” cu suplimente alimentare, – a spus el. Dar cocktail-ul ei era extraordinar. Trei dintre preparatele consumate erau pentru boli de inima. Este ceva mult mai mult decât niste simpl suplimnete alimentare”.

Utilizarea de suplimente alimentare de către sportivi este o problemă care provoacă îngrijorare în întreaga lume. Tucker a spus că 71% dintre jucătorii de rugby din Noua Zeelandă consuma în mod regulat mai mult de patru suplimente alimentare.

„Există o părere că suplimentele alimentare sunt poarta de acces catre dopaj,” – a adăugat el.

sursa: paginaderusia.ro

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *