S-a descoperit, în sfârşit, ceva mai tare decât SIDA. Bacteria rezistentă la antibiotice. Vedeţi cât de mult contează omul de rând pentru mai marii lumii !!!

virus-692x360

O americanca de 49 de ani s-a prezentat luna trecută la o clinică din Pennsylvania, având simptome de infecție urinară. Medicii i-au făcut testul de urină și au constatat că pacienta are bacteria E. coli. În urma efectuării antibiogramei, au descoperit că super-bacteria este rezistentă la toate antibioticele, chiar și la cele mai modern, cum este, de pildă, Colistinul, pe care medicii îl folosesc în cele mai dificile cazuri.

Imediat ce a primit acest rezultat, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor și Prevenției (CDC) din SUA, Tom Frieden, a anunțat cazul la Washington.

CDC și Departamentul Sănătății din Pennsylvania s-au mobilizat imediat pentru a investiga cazul și pentru a depista contactele pe care pacientul le-a avut, pentru a vedea dacă bacteria s-a răspândit.

size0

Centrul a anunțat și că cercetează alte posibile cazuri în unitatea medicală în care a fost pacienta.

Trebuie spus că această bacterie a fost identificată și la alți pacienți din Europa, Canada și China.

Un raport arată că acest tip de infecție poate duce la moartea a jumătate din pacienții ce o prezintă.

Frieden a avertizat că, deși este primul caz din SUA, trebuie să ne așteptăm la alte asemenea super-bacterii în viitorul apropiat. El a făcut apel la cercetători să dezvolte noi medicamente repede. „Dulapul cu medicamente este gol pentru unii pacienti. Suntem la capatul drumului daca nu actionam urgent”, a avertizat el.

La rândul său, premierul britanic David Cameron a făcut apel vineri la liderii țărilor din G7 pentru ca aceștia să facă mai mult pentru reducerea folosirii antibioticelor și să răsplătească firmele farmaceutice ce dezvoltă noi medicamente care combat infecțiile cu super-bacterii rezistente la antibiotice, informează Reuters.

„În prea multe cazuri antibioticele nu mai au efect, ceea ce înseamnă că oamenii mor din simple infecții sau boli precum TBC, tetanos, septicemie, infecții care nu ar trebui să fie o condamnare la moarte”, a spus Cameron, la o conferință de presă din cadrul summitului din Japonia. „Dacă nu facem nimic, economia lumii va încasa o lovitură totală de 100.000 de miliarde de dolari și este, probabil, sfârșitul medicinei moderne așa cum o cunoaștem”, a avertizat premierul britanic.

sursa: stireazilei.com

 loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *